Dolar 32,5082
Euro 34,8818
Altın 2.433,27
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 19°C

Ben Değil Biz Olacağız

Bahçeler mahallesi muhtar adayı Mehmet Ali BİLGİN ile özel röportajımız oldu..

Ben Değil Biz Olacağız
REKLAM ALANI
11 Ekim 2018 12:46 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2018 12:50

Uzun yıllardır Bafra halkı tarafından sevilen ve sayılan, hem yaşı gereği olsun, hem de dost canlılığından olsun saygınlığı bulunan, doğduğundan bugüne kadar da Bahçeler Mahallesinde yaşayan, Bahçeler Mahallesi  Muhtar Adayı Mehmet Ali Bilgin ile özel röportajımız oldu.

Kendisine, Bahçeler Mahallesi Muhtar Adayı olmasındaki amacı konu alarak, konuya ilişkin benzer sorular sorduk.

55Yenigün Gazetesi: Kendinizi halka tanıtarak, muhtarlığa karşı bakış açınızı ve neden muhtar adayı olmak istediğinizi anlatınız.

Ben, Bafra’nın Bahçeler Mahallesinde doğdum ve büyüdüm. Hâlâ da burada yaşamaktayım. İnsanlarla aramdaki ilişki her zaman iyi olmuştur. Çünkü insanlara yardım etmeyi, dertlerini dinlemeyi severim. Yardıma muhtaç insanlara bir yardımım dokunacaksa imkanlarım el verdiği sürece bunu her zaman yapmaya hazırımdır. Bu yüzden çevremde dostum çoktur. Artık kendimi tamamen buna adamak istediğim için, Bahçeler Mahallesi ve vatandaşlarını, uzun yılların vermiş olduğu deneyimle daha iyi bir yere getirmek istiyorum. Mahalle, küçük bir topluluktan oluşan büyük bir aile demektir. Bizim için her zaman aile ve sağlık ön plandadır. Benim yaşadığım mahallede yaşayan her kimse benim ailemden birisidir. Ben mahalle kültürünü bu şekilde görüyorum. İnsanlarla iç içe olmak, aile olmak çok güzel bir şey. Yaşadığımız yeri daha iyi bir hale getirmek hepimizin görevidir. Ben de Bahçeler Mahallesini en iyi hale getirmek istiyorum. Var olan tüm sıkıntıları veya vatandaşın sıkıntısını gidermek istiyorum. Dediğim gibi, aslında bu hepimizin yapması gereken görev. Ben de bu görevde aileme yani mahalle halkına öncülük etmek istiyorum.

55Yenigün Gazetesi: Muhtar seçildiğiniz taktirde ilk olarak belirlediğiniz ve yapmak istediğiniz bir şey var mı?

SORUN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Tabi ki aklımda bir takım şeyler var. Bunlar da uzun bir süredir yapılmayan şeyler. Dediğim gibi ben veya bir başkası, kim olursa olsun bu, herkesin görevidir. Fakat herkesten önce daha demin belirtmiş olduğum gibi ilk önce öncü kişinin yapması gereken şeylerdir. Bu öncü kişi Mahalle Muhtarıdır. Muhtar olduğum gibi yapacağım şeyler var derken de şu anki muhtarın uzun bir süredir yapmadığı, yapması gereken çalışmalar. Bunlardan en basiti Bahçeler Mahallesinin alt yapı sorunu. Bunun yanı sıra elektrik gibi ufak tefek sorunlar bulunuyor. Bunlar yıllardır var olan sorunlar. Bunlara çözüm bulmak zor değil. Yeter ki bunlara çözüm bulma arayışına girelim. İşte ben de muhtar olduğum taktirde ilk olarak böyle basit  sorunların üstesinden geleceğim. Bahçeler Mahallesindeki en büyük gayem, mahallemizi hak ettiği yere taşımak. Kısacası ben, sorun değil çözüm üretmek için mahalle halkının desteği ile muhtar olacağım.

Bizde 55 Yenigün Gazetesi olarak önümüzdeki 2019 Mart Ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için kendisine başarılar dileriz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.