Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘BEYAZ ET’ KAVGASI!

Kanatlı eti üreticileri ile sanayiciler fiyat tartışması yüzünden karşı karşıya geldi. Üreticilerden bazıları para kazanamadıklarını iddia ederken, sanayiciler bunun doğru olmadığını söylüyor

‘BEYAZ ET’   KAVGASI!
REKLAM ALANI
17 Ağustos 2021 17:37

Son aylarda kanatlı et üreticileri ile sanayicileri arasında fiyat tartışması ve restleşmeler yaşanıyor. Üreticilerden bazıları para kazanamadıklarını iddia ederken, sanayiciler bunun doğru olmadığını belirtiyor. Ancak yaşanan süreçte para kazanamadığını belirten kimi üreticiler, bugünden itibaren üretimini durduracağını ve eylem yapılacağını açıkladı. Sanayiciler ise üretimi durdurma çağrısının etkili olmayacağı görüşünde.

ÜRETİMİ DURDURURUZ’ RESTİ
Bazı kanatlı eti üreticileri ile sanayiciler arasındaki anlaşmazlık sürüyor. Sanayiciler adına üretim yapan bazı üreticiler para kazanamadıkları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde sanayiciler ile yapacakları görüşmelerde sonuç alamazlarsa 15 Ağustos itibariyle üretimi durduracaklarını açıklamıştı. Sanayiciler ise, “Sektörde işini yapanlar para kazanıyor. Üreticilerin bu eyleme çok fazla katılım göstereceğini düşünmüyoruz. Sektördekilerin yüzde 70’i işini iyi yapı-yor” ifadelerini kullanmıştı. Ancak dün Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği Başkanı Abdullah Koç, yaptığı açıklama ile sanayicilerle anlaşma zemini bulamadıklarını duyurdu.

‘BEYAZ ET ÜRETİMİNİ DURDURUYORUZ’
Yapılan açıklamada, “07 Temmuz 2021 tarihide yayınlamış olduğumuz deklaras-yonda 15 Ağustos 2021 tarihinde tüm Türkiye beyaz et üreticileri olarak üretimi dur-duracağımızı 16 Ağustos 2021 pazartesi günü Ankara’da toplanarak sesimizi duyu-racağımızı dile getirmiştik. Gelinen bu süreçte beyaz et sanayicileri ve bakanlık temsilcileri ile ortak gerçekleştirdiğimiz toplantılarda sonuç çıkmadığı için, 15 Ağus-tos 2021 tarihi ile üreticilerimizden toplamış olduğumuz vekâletnameler eşliğinde tüm Türkiye’de beyaz et üretimini durduruyoruz” denildi.

ANKARA ANITPARK’TA EYLEM
Kanatlı hayvan üreticileri ile sanayiciler arasında bir süredir yaşanan fiyat tartışmasının ardından, 15 Ağustos itibariyle üretimi durdurma kararı alan üreticiler, bugün Ankara’da eylem gerçekleştirdi. Artan üretim maliyetleri nedeniyle para kazanamadıklarını ve kimsenin üretim yapacak bütçesi kalmadığını söyleyen üreticiler daha önce sorun çözülmezse 16 Ağustos günü Ankara’da eylem yapacaklarını duyurmuştu. Pazartesi günü Ankara Anıtpark’ta toplanan çok sayıda beyaz et üreticisi eylem gerçekleştirdi.

SANAYİCİ: BİR SIKINTI OLMAYACAK
Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği Başkanı Naci Kaplan ise, “Bizim sözleşmeli üreticilerimizle herhangi bir sorunumuz yok. Biz üreticilerimizle görüştük. Bir sıkıntı yaşanmayacağını söylediler. Katılmak isteyenler var ancak onlarla da biz çalışmak istemiyoruz. Kapasite fazlamız olduğu için beyaz et tedarikinde sorun yaşamayacağız. Yıllardır bir düzen içinde çalışıyoruz. İsteyenler kendileri serbestçe yetiştirebilirler” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.