Dolar 32,4954
Euro 34,9278
Altın 2.425,77
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BİR DE VELİLERE SORUN

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı için 17 Ağustos’ta özel, 31 Ağustos’ta da devlet okullarının, koronavirüs nedeniyle açılmaması gerektiğini söyleyerek, açıklamalarda bulundu.

BİR DE VELİLERE SORUN
REKLAM ALANI
12 Ağustos 2020 19:26

‘TOPLU EĞİTİM ZARA VERECEK’
Örgün eğitime kontrollü ve zaman ayarlı bir geçiş yapılması gerektiğini belirten Armutçu, ” Okul öncesi eğitimden, lise öğrencisine kadar tüm öğrencileri sınıflarda sosyal mesafe kuralına göre yerleşim yapabilirsiniz. Ya teneffüsler de? Kovid-19 virüsünün ilk günden daha fazla yayıldığı, öğretmenlerin dahi çaresiz kaldığı bir muallak dönemde, toplu eğitimin çocuklarımıza fayda yerine zarar vereceği endişesini taşıyorum. Ayrıca, okullar açılsa dahi çocuğunu gönül rahatlığı ile okula kaç anne ve baba gönderir? Böyle bir kararın  uygulanabilmesine yönelik velilere sorup fikrini aldınız mı?” ifadelerini kullandı.
EKONOMİK SIKINTI BU YOLLA GİDERİLEMEZ
Ekonomik sıkıntıları gidermenin yolunun okulları açmak olmaması gerektiğini söyleyen Armutçu, “Okulların kapalı olmasından dolayı, okul servis araç sahiplerinin, okul kantinleri işletmecilerinin, özel okulların hem öğretmenlerinin hem de sahiplerinin, kırtasiyecilerin ekonomik sıkıntı yaşadıkları doğrudur.
Eğer, bu ekonomik sıkıntıları yaşayan işletmelere pandemi salgınının başlaması ile birlikte ısrarla teklif ettiğimiz ekonomik yardımlar ve destekler yapılmış olsaydı, belki bugün okulların açılması gündemimizde bile olmayacaktı” dedi.

Temel ARMUTÇU
Saadet Partisi Samsun İl Başkanı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.