Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘BİR HAYAL GERÇEK OLUYOR!..’

Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulunan Çiğdem Karaaslan, “Şehrimize bu dev yatırımı kazandıracak olmamızdan dolayı da memnuniyet duyuyoruz” dedi

‘BİR HAYAL GERÇEK OLUYOR!..’
REKLAM ALANI
11 Nisan 2022 16:23

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Özellikle pandemili bir dünyayı gördükten sonra sağlığın ne demek olduğunu ve sağlığa yapılan yatırımın ne denli önemli olduğunu gördük, anladık” dedi.

KAPASİTE BİN 500’E KADAR ÇIKABİLECEK
Çiğdem Karaaslan, beraberindekilerle, Canik ilçesindeki Samsun Şehir Hastanesi şantiyesinde incelemelerde bulundu. Samsun Şehir Hastanesi kaba inşaatının gerçekleşme oranının yüzde elliyi geçtiğini belirten Karaaslan, “Samsun için önemli bir yatırım olmasından ziyade aynı zamanda burası bir bölge hastanesi niteliğine de sahip. 900 yataklı diye bizler paylaşıyoruz ama diğer servislerin de katkısıyla, yoğun bakım ve diyaliz servislerini de işin içine kattığımızda yatak kapasitesi 1500’e kadar çıkabilecek dev bir yatırımdan bahsediyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘ŞU ANDA HER ŞEY YOLUNDA’
Hastanenin yapım sürecini takip ettiklerini ve çözülmesi gereken konular olursa o noktalarda devreye girdiklerini söyleyen Karaaslan, “Şu anda her şey yolunda görünüyor. Şantiyemiz hızla çalışmalarına devam ediyor. İnşallah 2023 yılında da en kaliteli şekilde hizmete başlayacak” diye konuştu.

‘SAĞLIĞIN NE DEMEK OLDUĞUNU ANLADIK’
çiğdem Karaaslan, hastanenin yenilenebilir enerjiyle ilgili önemli altyapılarını da bünyesinde barındırdığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Helikopter pistleri, peyzaj alanlarındaki özel uygulamalar gibi bu binayı diğerlerinden ayıracak, değer katacak farklı uygulamalar da olacak Şehir Hastanesi’nde. Şu anda Türkiye genelinde 19 şehir hastanemiz yapıldı. Her bir şehrimizde hızla bu çalışmalar devam ediyor. Özellikle pandemili bir dünyayı gördükten sonra sağlığın ne demek olduğunu ve sağlığa yapılan yatırımın ne denli önemli olduğunu gördük, anladık. Şehrimize bu dev yatırımı kazandıracak olmamızdan dolayı da memnuniyet duyuyoruz.”

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN HAYALİ’
Şehir hastanelerinin normal hastanelerden daha farklı yapıda olduğunu ifade eden Karaaslan, şunları kaydetti:

“Şehir hastaneleri bakıldığında sadece sağlık hizmetleri veren büyük binalar değil. Bu anlamda çok daha nitelikli bir hizmet ve vatandaşlarımızın her alanda farklı sorunlarına çözüm üretildiğini görüyoruz. Samsun Şehir Hastanesi’nde aslında 6 tane hastane var, genel hastane, kalp ve damar cerrahisi, kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi, onkoloji hastanesi gibi alanında uzmanlaşmış bir birikim burada hizmet verecek. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın bu noktada, ‘hayalim’ olarak adlandırdığı bir hayalinin de aslında Samsun’da, şehrimizde gerçekleşiyor olmasından dolayı çok mutluyuz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.