Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BİR TEK SAMSUN’DA!

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki uzman ekip, bebeklik çağından ergenlik çağına kadar kalp ritmi bozukluğu olan tüm çocuklara ritim bozukluğu (ablasyon) ameliyatı yapıyor

BİR TEK SAMSUN’DA!
REKLAM ALANI
15 Kasım 2022 17:38

Bebeklerde veya çocuklarda kendini gösteren ritim bozukluğu ölümcül olabiliyor. Çarpıntı hissi çoğu minik çocuğu rahatsız ediyor. Türkiye’de minik çocuklara ablasyon işlemini yapan nadir merkezlerden biri olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise bünyesinde yaptığı ameliyatlarla miniklerde kalp ritmi rahatsızlığını tedavi ediyor.

SAMSUN

HAYATI TEHDİT EDEN RİTİM BOZUKLUKLARI
Yapılan ameliyatlar hakkında bilgi veren Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Küçük, “Çocukluk çağında ritim bozuklukları nispeten sık görülüyor. Bir kısmı iyi huylu bir kısmı da çarpıntı, bayılma şikâyetlerine neden olabiliyor. Bir kısmı da hayatı tehdit eden ritim bozuklukları olabiliyor. Mecbur kaldığımızda bu işlemi küçük bebeklerde dahi yapmamız gerekiyor. Mümkünse ilaçla bir süre idare ederek ablasyon işlemini daha büyük yaşlarda yapmak istiyoruz. Bu hastalarımız çarpıntı, göğüs ağrısı şikâyetler olabiliyor. Bazen de çekilen bir EKG’de bu hastalığı görebiliyoruz. Ritim bozukluğu olan yeri bularak tedavi ediyoruz” dedi.

SAMSUN

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet KÜÇÜK

Son vakalarının 12 yaşında bir erkek çocuk olduğunu belirten Dr. Küçük, “Kalbinde olan ritim bozukluğu nedeniyle bu hastalığın tek tedavisi olan ablasyon ve elektro fizyolojikişlemini yapıyoruz. Göğüs ağrısı, çarpıntı, bayılma, çocukluk dönemlerinde ciddi ritim bozukluklarını işaret edebilir. Bu tip şikâyetleri olan çocuklarımız özellikle spor öncesi muayeneleri konusunda ailelerin çok dikkat etmesi gerekiyor. Çünkü ağır egzersizler hayati tehlike oluşturan ciddi ritim bozukluklarına neden olabiliyor. Bu tip şikâyeti olan çocuklarımızı özellikle spor öncesinde muayene etmek istiyoruz” dedi.

SAMSUN

Yoğun mesai harcayan ekip ameliyatlara devam ediyor.

SAMSUN
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.