Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 20°C

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, BM 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ziyaretlerinde eşlik etti

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’DE!
REKLAM ALANI
20 Eylül 2023 19:04

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ‘Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi’ temasıyla gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Genel Kurul’unda katılan ve bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etti.

DÜNYANIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKARAK…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM kürsüsünden 13’üncü kez çok güçlü mesajlar verdiğini belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurul hitabı yine Asya’dan Afrika’ya kadar tüm dünyanın yakından takip ettiği, bölgesel ve küresel gelişmelerle ilgili
değerlendirmelerini ve krizlerin çözümü noktasındaki önerilerini içeren çok kapsamlı bir konuşmaydı. Sn. Cumhurbaşkanımızın dünya barışı, herkes için güven ve refah vurgusu ile ‘Dünya Beşten Büyüktür. Daha Adil Bir Dünya Mümkündür.’ ifadesi bu sene de Genel Kurul görüşmelerine damgasını vurdu. Karabağ’dan Kafkasya’ya, Suriye’den KKTC’ye, Fas’tan Libya’ya kadar çok geniş bir coğrafyanın meselelerini gündeme getiren Sayın Cumhurbaşkanımız gıda krizi, iklim değişikliği, mülteci meselesi, sürdürülebilirlik, ailenin korunması, ırkçılık, yabancı düşmanlığı gibi konularda dünyanın bir kez daha dikkatini çekti. Genel Kurul kürsüsünden dünyanın gözünün içine bakarak küresel sistem için reform ve adalet çağrısını yineledi, insanlığın refahının sağlanması yolunda ülkemizin tavrını paylaştı. Biz de heyet olarak Genel Kurul salonundan bu tarihi anlara şahitlik etmenin gururunu yaşadık” dedi.

SIFIR ATIK HAREKETİ’NE ULUSLARARASI İLGİ
Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı İmza Töreni’ne katıldıktan sonra açıklama yapan Karaaslan, “Çevre konusundaki çalışmalara her zaman en güçlü desteği veren Sn. Cumhurbaşkanımızın, kısa sürede küresel bir çevre hareketine ve dünya markasına dönüşen Sıfır Atık Hareketi’nin öncüsü Sn. Emine Erdoğan Hanımefendi’nin imzaları ile Küresel Sıfır Atık Hareketi uluslararası bireysel katılıma açıldı. Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanındaki tüm çevre dostlarını, ilk imzayı Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın attığı Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalamaya ve Sıfır Atık gönüllüsü olmaya davet ediyorum” dedi.

TÜRKİYE İÇİN ÇOK VERİMLİ SONUÇLARI OLACAK
New York temasları kapsamında, Genel Kurul görüşmeleri dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Devlet Başkanlarıyla ve Bakanların mevkidaşları ile görüşmelerinin, iş insanları, yatırımcılar, sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle istişarelerin Türkiye için çok verimli sonuçları olacağına inandıklarını belirten Karaaslan, “New York programımız, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun dünyaya tanıtılması, insanlığın karşı karşıya olduğu sorunların çözümüyle ilgili ülkemizin aldığı inisiyatiflerin paylaşılması anlamında büyük önem taşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.