Dolar 32,4468
Euro 34,7861
Altın 2.441,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

BORÇ ÜSTÜNE BORÇ!

2020 yılı sonu itibariyle 3 milyar 200 milyon TL borcu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi, İller Bankasından yaklaşık 200 milyon TL tutarında yeni kredi almak üzere harekete geçti. Borçlanarak tamamlanacak projeler içinde bir de hamam var

BORÇ ÜSTÜNE BORÇ!
REKLAM ALANI
18 Ocak 2021 10:00 | Son Güncellenme: 17 Ocak 2021 20:11

2020 yılı sonu itibariyle 3 milyar 200 milyon TL borcu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası‘ndan talep ettiği kredilerle ilgili Başkan Mustafa Demir’e yetki verilmesine ilişkin teklifler, Büyükşehir Belediye Meclisi Ortak Komisyonu‘nda kabul edildi. Komisyonda kabul edilen ve son meclis toplantısında onaylanan teklifler kapsamında bu yıl içerisinde İller Bankası’ndan yaklaşık yaklaşık 200 milyon TL tutarında yeni kredi kullanılacak.

ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER ALINACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İller Bankası’ndan borçlanarak tamamlayacağı projeler içerisinde en büyük borç kalemini, toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınması öngörülen 10 adet 12 metre uzunluğundaki elektrikli otobüs ve 2 adet hızlı şarj istasyonu projesi oluşturuyor. Samsun Büyükşehir, bu projenin bedelinin ödenebilmesi için İller Bankası A.Ş’den 5 milyon 850 bin avro gayri nakdi (teminat mektubu) kredi kullanacak.

HAMAM KREDİLİ RESTORASYON
Büyükşehir Belediyesi yatırım programında yürütülen ancak para olmadığı için yarım kalan yapım işleri için ihtiyaç duyulan 132 milyon 548 bin 291 TL’yi de İller Bankasından kredi olarak alacak. Bu kredinin, daha önce ihalesi yapılan ALO 153 binası yapım işi, Subaşı Yeraltı Otoparkı ve Hamidiye Çeşmesi, Havza Mekanik Kapalı Otoparkı İdari Bina ve minibüs durakları yapımı, Çarşamba Doğu Yakası Katlı Otopark yapımı projelerinin tamamlanmasında ve henüz ihalesi yapılmayan İlkadım Belediyesi Hamamı ve Restorasyonu projesinin tamamlanmasında öngörülüyor.

YARIM KALAN PROJELER
Samsun Büyükşehir Belediyesi ayrıca, İller Bankası’ndan 8 milyon 800 bin TL tutarında farklı bir kredi talebinde daha bulunacak. Bu kredi kapsamında ulaşım, sosyal, kültürel tesis ve çevre olmak üzere 11 projenin tamamlanması öngörülüyor. Bu krediyle; Kütüphane Projesi, Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yapım projesi, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu Turizm Uyulama projesi, Sarıgazel Doğal Yaşam Alanı uygulama projesi ile Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Aile Yaşam Merkezi projesi. Atakum Yalı Kitap Kafe Projesi, 100. Yıl Bulvarı düzenlemesi, Mert Irmağı Çevre Düzenlemesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Doğupark Fuaralanı Projesi ile İlkadım ilçesi alternatif yol projesi tamamlanacak.

YENİ İŞ MAKİNALARI ALINACAK
Samsun Büyükşehir Belediyesi daha önce İller Bankası’ndan alınan 60 milyon krediden artan 15 milyon 507 bin 627 TL’yi de kullanma kararı aldı. Kredinin bu kısmı ile 17 adet araç ve iş makinası alınacak. Alınacak 17 adet araç içerisinde kamyonlar, pick-up, panel, finişer, kaya delici, asfalt distribitörü, kombi, 6×4 çekici, otokorkuluk çakma makinası, çöp taksi, süpürge aracı, çift kabin kamyon, damperli kamyon, çift kabin kamyonet, akaryakıt tankeri, uzun şase van, lastikli yükleyici, lastikli ekskavatör yer alıyor.

ESKİ BAŞKANIN PROJELERİ İPTAL
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, daha önce İller Bankası’ndan tahsis edilen krediden kalan 3 milyon 475 bin TL’yi ise iade etme kararı aldı. Bu kararla Demir, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen yerel seçimlerden önce görevde bulunan ve kendisi gibi AK Partili olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin döneminde projelendirilen 8 projeyi iptal etti. İptal edilen projeler şöyle:

Büyükşehir Tekkeköy Katlı Otoparkı, Bafra Otoparkı, Bafra Otogarı Yeni Terminali, Kurupelit Bölgesi Marina projesi, Tekkeköy Kent Parkı, Havza Örnek Kırsal Mahalle Uygulama Projesi, Atatürk Bulvarı Kavşak Düzenlemesi ile Terme Bulvar düzenlemesi projesi.

Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.