Dolar 32,5217
Euro 34,9267
Altın 2.455,59
BİST 9.888,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘BROKOLİ’ TEŞVİĞİ!

Samsun’un Bafra Ovası’nda üreticilere 625 bin brokoli fidesi dağıtıldı. Çeltikten sonra boş kalan tarım alanlarında brokoli yetiştirilecek

‘BROKOLİ’ TEŞVİĞİ!
REKLAM ALANI
2 Kasım 2022 18:14

Tarım ve Orman Bakanlığı kaynaklı ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ çerçevesinde Samsun’un Bafra Ovası’nda çeltikten sonra boş kalan tarım alanlarında ikinci ürün olarak yetiştirilmesi için üreticilere 625 bin fide dağıtıldı.

brokoli

İLÇE EKONOMİSİNE 3 MİLYON LİRALIK KATKI
Proje ile üretimi yapılan çeltik tarımından sonra tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi, münavebe uygulamaları için alternatif ürün geliştirilmesi, çeltik yetiştiriciliği sırasında büyük sorun olan yabancı ot mücadelesini kolaylaştırarak ilçe ve ülke ekonomisine 3 milyon liralık katkı sağlanması hedefleniyor. Dağıtılan fide bedelinin yüzde 75’i Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, yüzde 25’i ise çiftçiler tarafından karşılanacak.

ÇELTİK ALANLARI BOŞ KALMAYACAK
Proje hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Bakanlığımız olarak sadece destekle ilgili değil, ürün üzerine, ürünün maliyeti üzerine bir alım gerçekleştirildi. Birinci ürün çeltik alanlarından sonra çeltik alanları boş kalıyordu. Çeltik alanlarını kullanmak üzere ilk defa ikinci ürün olarak brokoli dağıtalım dedik, akabinde daha sonra ki yıllarda duruma göre bunu devam ettireceğiz. Topraklarımız gerçekten çok verimli. Biz bunları yılın en az gününde boş bırakmak üzere çalışacağız” dedi.

brokoli

YERLİ VE MİLLİ TARIM
Bafra Kaymakamı Cevdet Türkmen ise “Tarım, ülkemiz için stratejik bir üründü ama son dönemde yaşadığımız gerek pandemi gerekse savaşlardan dolayı artık tarım tüm stratejik konuların en üstüne geldi. Çünkü halkı doyurmak zorundasınız, kendinizi doyurmak zorunasınız. Üretimde ithalat, ihracat yapmak zorundasınız. Gelen turisti doyurmak zorundasınız. Bu nedenle tarım son derece önemli bir hale gelmiştir. Eğer tarımdaki kullanmış olduğunuz üretim faktörlerinizi kendiniz üretmiyorsanız, kendinize ait değilse, yerli ve milli değilse bu noktada stratejik ve mukayese üstünlüğünüzden söz etmeniz mümkün değil. Üretiminizin yerli ve milli olması lazım. Tohumdan gübreye üretim tekniklerine kadar, üretim araçlarına kadar yerli ve milli hale gelmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.