Dolar 32,2683
Euro 34,7567
Altın 2.386,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

‘BU BÜTÇE KİMİN?..’

TBMM’de bütçe görüşmelerinde konuşan CHP’li Kemal Zeybek, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 4,1 milyarlık liralık destekleri için ayrılan kaynaklar sanayiciye, yatırımcıya destek olamaz” dedi

‘BU BÜTÇE KİMİN?..’
REKLAM ALANI
14 Aralık 2020 20:18

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM’de bütçe görüşmelerinde konuştu. Zeybek, “Türkiye, bilim ve teknolojiye verdiği önem kadar yükselebilecektir. Ülkemizin milli gelirden AR-GE çalışmaları için payı yüzde 1 iken AB ülkelerinde ortalama 2,4 olması, yeterli kaynak ayrılmadığınının göstergesidir” dedi.

OLUMSUZ SİNYALLERİ HERKES GÖRÜYOR
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçesiyle, ayırdığı kaynak ile yatırımcıya destek olmasının mümkün olmayacağını belirten Kemal Zeybek, “Türkiye ekonomisi küçük ve orta boy işletmelere dayanır. Sanayi bölgelerinde çalışanların yüzde 60’ı, yüzde 70’i küçük işletmelerde istihdam ediliyor. Bu işletmelerin destekler olmadan ayakta kalmaları da mümkün değildir. Daha vahimi, bu işletmelerin ekonomik faaliyetten çekilmeleriyle işsizliğin yüzde 50’yi aşabileceğini söylemek için kâhin olmaya gerek yoktur. Olumsuz sinyalleri herkes görüyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bir başka adı da teşvik bakanlığıdır. Ülkemizin sanayisinin ve teknolojisinin gelişmesi çok önemlidir. Bakanlığın uyguladığı teşvikler çok fazla mevzuatlarla dolu olup hangi sektöre, hangi kuruluşa destek ve teşviklerin verileceği bilinmemektedir. Teşvik sisteminin sadeleştirilmesi ve mümkün olduğunca tek bir kuruluşta toplanmalıdır” diye konuştu.

Kemal Zeybek, “Sizin uygulamış olduğunuz bu desteklerle, işsizlik yüzde 20-30’larda devam eder. Sanayi gelişmez, yatırımlar yapılmaz, üretim olmaz, dışa bağımlılık artar, her yıl 70-80 milyar dolarlarda cari açıklar devam eder” dedikten sonra, sözlerini şöyle tamamladı:

BU BÜTÇE KİMİN?
“Her şeyi ben yaparım, ben bilirim diyen, tek karar alıcı, bütçeyi yapan Cumhurbaşkanı. Sanayiciyi destekleyin, yatırımcılara daha çok kredi kullanma olanakları yaratılsın, kullanılacak ve kullanılan kredilere uzun vadeler verilsin, yatırım olsun, istihdam yaratılsın, üretim artışı sağlansın ve insanlar iş bulsun, evlerine aşlarını götürebilsinler. Bu ülkede, sanayicinin yatırım yapması, işçinin iş bulması, üreticinin üretim yapmasıyla sağlıklı büyüme gerçekleşir. Bu bütçe, sanayicinin, esnafın, işçinin, çiftçinin, zanaatkârın, memurun, emeklinin, öğrencinin ve hakkı yenenlerin bütçesi değildir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.