Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

“Bu millet prangalarından kurtulacak”

Milletvekilliği adaylığı için görevinden ayrılan, Cumhuriyet Halk Partisi önceki İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Alaçam’da seçim çalışmalarına devam etti

“Bu millet prangalarından kurtulacak”
REKLAM ALANI
21 Haziran 2018 21:07

“EZİK OLAN ASIL KENDİLERİ”

Alaçam’da, Alaçam Mübadele ve Balkan Türk Kültürü Araştırma Derneği ile Alaçam Mübadele müzesini ziyaret eden Akcagöz, Alaçamlılardan Muharrem İnce için oy istedi. Geçen gün bir toplantıda AKP’nin Yalova Milletvekili adayı Meliha Akyol’un, mübadilleri ‘ezik’ olarak tanımladığını hatırlatan Tufan Akcagöz, “AKP’nin Milletvekili adaylarını, topluma zarar vermeyecek düzeyde donanım için eğitime alsalar yeridir. Böyle bir gaf, kabul edilemez. Bu söz, bir dil sürçmesi ya da gaf olarak da kabul edilemez. Mübadillere ezik demek, bu milleti tanımamaktır. Ezik olan asıl kendileridir. Suskun, köşesine çekilmiş bir toplum oluşturdular.

“HAKKI DA YOKTUR, HADDİ DE”

Hak arayan, sorgulayan insanlar ve bireyler olmaktan uzaklaştık. Şimdi, köşeye sıkışmış insanlarımızdan oy devşirmeye çalışıyorlar. Mübadiller, kaybedilmiş topraklarımızın kutsal hatıralarıdır. Bu hatıraya hakaret etmeye kimsenin hakkı da yoktur, haddi de. Bunu herkes böyle bilmelidir. Samsun’da da durum pek farklı değil. AKP’nin adayları meydana çıktıkça, yüzlerinde aynı ifadeyi görüyoruz. Bu, halka tepeden bakan bir ifadedir. Halkı hakir gören bir ifadedir. O nedenledir ki bu seçim, tepeden bakan siyaset anlayışı ile halktan yana siyaset anlayışının arasında geçmektedir. Millet tercihini, halktan yana olanları seçerek gösterecektir.” dedi.

 

“TAM BİR FİYASKO”

Muharrem İnce’nin, tam gaz ilerlediğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Muharrem İnce, aday olarak açıklandığı günden bugüne kadar özveri ile çalışıyor. Bunu bütün millet görüyor. Vatandaşla konuşuyoruz. İnsanlar, AKP’nin şerrinden korkuyor ve o nedenle sessiz kalmayı tercih ediyor. Ancak ben bir çoğunun gözlerinde, değiştirme iradesini görüyorum. Bu irade, seçimin kaderini değiştirecek bir iradedir. Tayyip Erdoğan, tüm yargıyı elinde tutmakla, tüm yasama organını baskı altında tutmakla, bu seçimi alacağını zannediyor. Meydanları görüyorsunuz. Meydanların bir ruhu var. Meydanlar, Muharrem İnce diyor. MHP Samsun’da bir miting yaptı. AKP, müttefikine neden sahip çıkmıyor anlamıyorum. Tam bir fiyaskoydu.

 

“MİLLET PRANGALARINDAN KURTULMALI”

Muharrem İnce’nin yaptığı mitinglere bakın. Alanlardaki heyecan, seçimin sonucunu belirleyecek en önemli etkenlerden biridir. Millet çatılara çıkmış izliyor. Bence ilk turda Muharrem İnce bu seçimi kazanacak ve herkesin Cumhurbaşkanı olarak koltuğuna oturacaktır. Evet, Muharrem İnce ilk turda işi bitirir. Alaçam’da da aynı heyecanı görüyorum. Alaçam, kararını İnce’den yana vermiş görünüyor. Korkan, çekinen, ‘açıktan rengimi belli edersem, başıma bir iş getirirler’ diye endişe duyan yurttaşlarımıza sesleniyorum. Böyle yaşanır mı? Bu bir esarettir ve millet bu prangadan da kurtulmayı mutlaka başaracaktır. Mübadele müzemiz de çok güzel. Alaçam’a renk katıyor. Alaçam’ın bu yönde turist çekmesi için gerekli çalışmaların da etkin bir şekilde yapılması gerekir. Hep birlikte el ele güzel günlere koşacağız.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.