Dolar 32,3909
Euro 34,6837
Altın 2.421,69
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Buğdayda ACI hasat!

Bafra İlçesi’nde toplam 200 dekar alanda ekimi yapılan buğdayın hasadı yaklaşık 150 biçerdöver ile başlarken üretici düşük fiyat nedeniyle bu sezon da burukluk yaşıyor.

Buğdayda ACI hasat!
REKLAM ALANI
27 Haziran 2016 23:18 | Son Güncellenme: 28 Haziran 2016 17:00

AŞIRI YAĞMUR VERİMİ ARTIRDI

Bafra’da yıllardır buğday hasadıyla uğraşan çiftçilerden Ramazan Gün de, hasat mevsimiyle birlikte kolları sıvarı ve yeniden biçerdöverinin başına geçti. Bu yılın çok verimli olduğunu belirten Ramazan Gün, “Çok yağmur yağdı, toprak suya doydu. Bu da buğdayın verimini artırdı. Hasattan memnunuz” dedi.

 

‘DÜŞÜK FİYAT’ ENDİŞESİ

Buğdayın yeni sezonda fiyatının kilogram başına ortalama 87 kuruş olduğuna dikkati çeken Ramazan Gün, “Türkiye genelinde buğday fiyatlarındaki düşüş, çiftçiyi olumsuz şekilde etkiliyor. 3 yıldır buğday fiyatları aynı. Belki çok fazla azalmıyor ancak arttığı da yok. Bu da ürün miktarırı azaltıyor” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.