Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

BULUŞTURUYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Açık Sahne etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’i ‘Aynı Göğün Yıldızları’ programında buluşturuyor

BULUŞTURUYOR!
REKLAM ALANI
10 Ağustos 2021 17:55

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Atakum Çobanlı İskelesi’nde organize edilen programda Nazım Hikmet ve Necip Fazıl’ın yaşam öyküleri ve Türk Edebiyatı’na yaptıkları katkılar üzerinde durulacak. Sinevizyon eşliğinde yapılacak sunumlarda şairlerin şiirlerinden örnekler verilecek. Sanatçılar tarafından seslendirilecek olan şiirlerin sunumları yapılacak.

AKDİN: SANATLARIYLA DEĞERLENDİRİLMELİLER
Çalışmayla ilgili bilgi veren Samsun Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İdris Akdin, “İkisi de her şeyden önce, sanatlarıyla değerlendirilmeyi hak eden büyük sanatçı. Bu açıdan Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’e ideolojilerin ötesinden bakmayı önemsiyoruz. Düşüncesi ne olursa olsun insanlar arasında duvarlar örmek yerine köprüler kurmak ancak sanatçı duyarlılığı olur” dedi.

DAHA GÜZEL BİR SAMSUN İÇİN…
Açık Sahne etkinlikleri adıyla markalaştırdıkları ve 3 ay sürecek çalışmaların her kesime açıldığını ifade eden Akdin, “Hatta tüm ilçelerde bu çalışmayı sürdürüyoruz. Başkanımız Mustafa Demir’in talimatlarıyla toplumun tüm bileşenlerini birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel bir Samsun oluşturmak gayesi ile davet ediyoruz. Bunun da çok güzel bir karşılığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇARŞAMBA AKŞAMI ÇOBANLI İSKELESİ’NDE
Necip Fazıl ve Nazım Hikmet’in bir arada anılacağı “Aynı Göğün Yıldızları” programı 11 Ağustos Çarşamba günü Saat: 20.30’da Çobanlı İskelesi Açık Sahne’de izleyicilerle buluşacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.