Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Büyükşehir’de devir teslim

Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın istifasının ardından olağanüstü toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, Zihni Şahin’i Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçti

Büyükşehir’de devir teslim
REKLAM ALANI
3 Mayıs 2018 14:27

Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı olmak için genel merkez talimatı ile 19 yıldır görev yaptığı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Bugün olağanüstü toplanan Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni belediye başkanı için ‘gizli oy‘ yöntemi ile seçim yaptı.

69 OY İLE ZİHNİ ŞAHİN
AK Parti grubu, başkan adayı olarak Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i belirledi. MHP grubu da Zihni Şahin’i destekleme kararı aldı. İYİ Parti grubu başkanlık için aday göstermeyeceklerini açıklarken, CHP grubu ise CHP Grup Başkanvekili Mustafa Tüfek’i başkan adayı olarak meclise önerdi. Yapılan gizli oylamanın ardından AK Parti ve MHP grubunun adayı Zihni Şahin, 77 meclis üyesinin 69’unun oyunu alarak yeni Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Tüfek ise 7 oy aldı, 1 oy ise boş atıldı.

ŞAHİN: ‘VERİLEN GÖREVE LAYIK OLMAYA ÇALIŞACAĞIM’
Yeni görevinde başarıyla çalışmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Yusuf Bey, milletvekili aday adayı olduktan sonra boşalan yere partimiz beni aday gösterdi. Bize verilen bu göreve layık olmak için elimden geleni yapacağım. Zaten Samsun sevdalısı bir insanım. Samsun benim her şeyim. Bugüne kadar Bafra’ya hizmet ettim. Yeni görevimde de Samsun bazında Yusuf Bey’in bırakmış olduğu yerden hizmetlere devam edeceğiz. Bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapacaklarımla alakalı belediyede arkadaşlarla toplantı yapacağım. Bir sunum alacağım. Belediyeler öyle her gün proje yapan bir kurum değildir. Belediyelerin önceden hazırlanan stratejik programları vardır. Bir dönemlik olarak hazırlanır. İlk olarak onları gözden geçireceğim. İlave olarak ne yapılabilir ne eklenebilir birlikte tespit edeceğiz. Yeni görevim vatana millete hayırlı olsun” dedi.

YILMAZ: SAMSUN’UN HİZMETKARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİM
Bundan sonraki yaşantısında da Samsun’a hizmet edeceğini dile getiren eski Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise, “Bundan sonraki süreçte ne olursa olsun Samsun’un bir neferiyim, askeriyim, hizmetkarıyım. Ölünceye kadar Samsun’un hizmetkarı olacağım. Bana hakkınızı helal edin. İyi ve kötü günlerimiz oldu. Sevinç ve üzüntüleri paylaştık. Ben hakkımı sizi helal ediyorum. Güzel bir hizmet sürecini birlikte yaşadık. İnşallah bundan sonra başka kulvarlarda Samsun’a hizmet etmek için milletin hizmetindeyim” diye konuştu.

Yeni Başkan Zihni Şahin, meclisin sonunda tebrikleri kabul ederek, devir teslim töreni için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamına geçti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.