Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘ÇAĞDAŞ EĞİTİM’ VURGUSU!

Samsun’da meslek liselerinin önemine dikkati çeken Vali Zülkif Dağlı, “60 yıl önceki makinelerle bu öğrencilerimizi eğitemeyiz” dedi

‘ÇAĞDAŞ EĞİTİM’ VURGUSU!
REKLAM ALANI
26 Aralık 2022 16:36

Samsun‘da okul – sanayi iş birliği protokolü çerçevesinde 2 meslek lisesine araç teslimi yapıldı. Törende konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “60 yıl önceki makinelerle öğrencilerimizi eğitemeyiz. Son sistem araçlarla, makinelerle öğrencilerimizi eğitmek durumundayız. Aksi takdirde çağı yakalayamazlar, istihdama yöneldikleri bambaşka bir dünyayı karşılarında bulurlar ve adapte olmakta zorlanırlar” dedi.

2 MESLEKİ LİSEYE 2 ARAÇ HİBESİ
Tekkeköy İlçesi’nde bulunan Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi ile Çarşamba İlçesi’nde bulunan Çarşamba Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi’ne Samsun Otomotiv Satıcıları Derneği aracılığıyla özel bir firma tarafından 1 adet minibüs ve 1 adet ticari araç hibe edildi. Öğrencilerin eğitimi için kullanılacak bu araçların anahtar teslimi için Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Tekniki Anadolu Lisesi’nde tören yapıldı. Törende ilk olarak Otomotiv Satıcıları Derneği Başkanı Mehmet Koçak ve özel firmadan bir kişi konuştu. Akabinde konuşmasını gerçekleştiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, meslek liselerini sanayi ile daha entegre çalışabilmesi danışma kurullarının oluşturulduğunu söyledi.

‘İŞ ADAMLARIYLA YAKIN ÇALIŞMALIYIZ’
Farklı alanlardaki sanayilerde çalışacak olan personeli, gençleri hazırlamakta yükümlü olduklarını ifade eden Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Bunun önemi de bir kat daha anlaşıldı. Bunun yaparken iş adamları ile beraber yakın çalışmalıyız. Onların ihtiyaçları nelerdir, talepleri nelerdir, hangi konularda istihdam talepleri var. Bunları dinlemek durumundayız. Meslek liselerimizi onlarla beraber yönetmek durumundayız. Odalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan bir protokol bağlamında danışma kurulları oluşturduk. Okulumuzda ilgili bölümler hangisi ise o alanlardaki iş adamlarımız okul ile yakın bir şekilde çalışıyor. Öğrencilere önderlik yapıyorlar. Okulun gerekli araç gereçleri konusunda istişarelerde bulunuyorlar. Bu duruma danışma kurulları diyoruz.

’60 YIL ÖNCEKİ MAKİNELERLE OLMAZ’
Samsun’da 18 binin üzerinde öğrencimiz var. Buna 14 binde meslek liselerindeki öğrencileri de ilave edersek 32 bin öğrencimiz şu anda mesleki eğitimin üzerindedir. Yeterli değildir. Daha da artırmak durumundayız. Sadece sayıyı değil, niteliği de artırmak durumundayız. 60 yıl önceki makinelerle öğrencilerimizi eğitemeyiz. Son sistem araçlarla, makinelerle öğrencilerimizi eğitmek durumundayız. Aksi takdirde çağı yakalayamazlar, istihdama yöneldikleri bambaşka bir dünyayı karşılarında bulurlar ve adapte olmakta zorlanırlar.”

Konuşmalarının ardından anahtar teslimi yapıldı. Tören protokol üyelerinin öğrencilerle toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu. Araç teslim törenine ayrıca Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar ve Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.