Dolar 32,5434
Euro 34,9349
Altın 2.426,74
BİST 9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇAMAŞIRHANE!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, yalnız yaşayan 65 yaş ve üstü ihtiyaç sahipleri ile engelliler için çamaşırhane kurdu. Her hafta kirlenen çamaşırlar yıkayıp kurutulduktan ütülenip sahiplerine teslim ediliyor

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇAMAŞIRHANE!
REKLAM ALANI
27 Şubat 2022 18:03

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın tüm birimleriyle vatandaşların yanında olmaya devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli ihtiyaç sahiplerine hizmette sınır tanımıyor. Vatandaşlarına yaşlı bakım, evde sağlık, temizlik, kişisel bakım, hastane ulaşımı, yakacak yardımı gibi çok farklı konularda yanlarında olmayı sürdüren belediye, şimdi de çamaşırhane hizmeti başlattı.

YIKANIYOR, KURUTULUYOR, ÜTÜLENİYOR
Yaşlı ve engelli vatandaşların giysi, perde, kilim, battaniye, beyaz çamaşır gibi eşyalarının düzenli olarak yıkanabilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çamaşırhane kurdu. 6 yıkama ve 6 kurutma olmak üzere 12 makineden oluşan çamaşırhanede, ütü seti de yer alıyor. Araçlarla alınan çamaşırlar, burada yıkanıp, kurutulup ütülendikten sonra sahiplerine teslim edilmek üzere evlere dağıtılıyor.

BÜYÜKŞEHİR HER ZAMAN YANLARINDA
Ücretsiz çamaşırhane hizmetiyle ilgili bilgi veren Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü Birim Sorumlusu Uğur Şenel, “Sosyal ve ekonomik yönden ihtiyaçlarını karşılamayacak durumda olan ve aile bireyleri yakınında bulunmayan 65 yaş ve üstü ile engelli vatandaşlarımıza 2022 yılı ocak ayı itibariyle çamaşırhane hizmeti vermeye başladık. Şuan 25 kişi bu hizmetimizden yararlanıyor. Evlerinden aldığımız çamaşırları merkezimizde yıkayıp ütüleyip kendilerine teslim ediyoruz. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Memnun kaldıklarını söyleyerek dua ediyorlar. Belediye olarak onları yalnız bırakmayıp her zaman yanlarında olacağız” dedi.

Hizmet sayesinde kirli çamaşır sıkıntısının kalmadığını söyleyen 69 yaşındaki Süleyman Sağlam, “Geçen sene belediyeye camların silinmesi için başvurmuştum. Evi temizlemeye geldiler. Evimin kıyı köşe her tarafını temizliyorlar. Çamaşırhane açılacağını haber vererek benim de çamaşırlarımı yıkamak istediklerini söylediler. Ben de tamam dedim. Gelip çamaşırlarımı sayarak alıp sayarak teslim ediyorlar. Temiz de yıkıyorlar. Eşyalarım kirli diye bir sıkıntım kalmadı. Verilen hizmetlerden çok memnunum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.