Dolar 32,4480
Euro 34,7930
Altın 2.443,10
BİST 9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Canik’i temsil edecek KIRKPINAR YOLUNDA!

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılacak Canik Belediyesi güreşçisi Başpehlivan Recep Taslak’ı makamında kabul ederek başarılar diledi

Canik’i temsil edecek  KIRKPINAR YOLUNDA!
REKLAM ALANI
5 Temmuz 2021 19:17

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, bu yıl 9-10 ve 11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 660’ıncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne katılmak üzere Edirne’ye gidecek Canik Belediyesi güreşçisi Kırkpınar Başpehlivanı Recep Taslak’ı makamında ağırladı.

GENÇLER İÇİN SPOR PROJELERİ
Samsun’un dünyaca ünlü güreşçi Yaşar Doğu gibi pek çok değerli sporcu yetiştirdiğini dile getiren Başkan Sandıkçı, Kırkpınar Başpehlivanı Recep Taslak’ı ve Dünya Şampiyonu güreşçi Ömer Faruk Taslak’ın Canik’te yetiştiğine vurgu yaptı. Canik’in genç nüfus oranının yüksek olduğuna değinen Başkan Sandıkçı, gençlerin spora yönelmesi için önemli projelere imza attıklarını belirtti.

GÜREŞ, PEYGAMBER MİRASI
Güreşin ata sporumuz olduğunu söyleyen Kırkpınar Başpehlivanı Recep Taslak, günümüze kadar uzanan Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin tarihi öneminden söz etti. “Kırkpınar, tarihte 2 kardeşin güreş tutup yenişemedikleri efsanevi bir yerdir” diyen Recep Taslak, “Kırkpınar’ın kültürümüzde çok büyük bir önemi vardır. Osmanlı’da askerin her zaman savaşa hazırlıklı olması için güreş yapılırdı. Güreş yapmak bize Peygamber Efendimizin mirasıdır. O yüzden çayırlarda salavatlar eşliğinde güreşler başlar” diye konuştu.

Hasan Doğan Spor Salonu’nda diğer Kırkpınar başpehlivanlarından Şaban Yılmaz ve Özcan Yılmaz ile 1 ay süren kamp programından yeni çıkan Başpehlivan Recep Taslak, Edirne’ye yola çıkmak üzere Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı ile vedalaştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.