Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

CANİKTE DESTEK EYLEMİ YAPILDI

Samsun’da muhtarlar Canik ilçesinde bulunan üst geçide ek yapılan yürüyen merdiven hakkında çıkan olumsuz haberler üzerine destek eylemi yaptı.

CANİKTE  DESTEK EYLEMİ YAPILDI
REKLAM ALANI
12 Mayıs 2020 18:03

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Canik ilçesi Yenimahalle Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Doğu Park üst geçidine yürüyen merdiven yapılmaya başlandı. Vatandaşların asansörün bozulması durumunda mağdur olmalarının önüne geçmek, sahil kesimine ve tramvaya ulaşımlarını kolaylaştırmak amaçlandı.
Yaşlı ve engelliler başta olmak üzere her kesimden takdir toplayan projeye bir kesimden ise gerek olmadığı yönünde bir itiraz geldi. Bu itirazın ardından Canikli muhtarlar ilçedeki siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla söz konusu yürüyen merdiven önünde projeye destek verdikleri açıkladılar.

Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Cevdet Dursun, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 100’üncü yıl dönümü kutlamalarında bu üst geçitte izdiham yaşanmıştı. Samsun’umuzun ve Türkiye’mizin birçok farklı illerinden gelen dostlarımızın Samsun’daki ağırlanmasında yetersizliğini gördük. Burada Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e bu yatırımı yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Burada bunun yapılmasının onur ve gururunu yaşıyoruz. Canik ilçemizi ayıran bazı zihniyetler, olumsuz haberler yapmıştır. Bu açıklamayı yapma gereği duyduk. Bunun için Türkiye’nin parlayan güneşi Samsun’umuzun hak ettiği hizmetleri almasını talep ediyoruz ve bu haberleri yapanları kınıyoruz” dedi.

Üst geçidin yetersizliğine dikkati çeken ve yaşlı vatandaşların burayı kullanımında sorun yaşadıklarını ifade eden Belediyeevleri Muhtarı Rıfat Öktem ise, “Yaşlı olan insanlar çıkamıyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, AK Parti İlçe Başkanımıza ve Canik Belediye Başkanımıza bu hizmeti ilçemize gelmesinde büyük rol oynadıkları için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Samsun İli Fakirleri Koruma Derneği Muhasibi Hatice Uzun, “Ben Canik’te ikamet ediyorum. Gerçekten gerekli bir hizmetti. Karşıya geçmekte zorlanıyorduk. Bu bizim için de Samsun için de önemli bir hizmettir. Yapılan her hizmeti destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Üst geçidin ardında Mavi Işıklar Eğitim, Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampı, Bandırma Gemi-Müze ve Milli Mücadele Açık Hava Müzesi ve Doğu Park gibi alanlar olduğuna dikkati çeken ve yürüyen merdivenin gerekli olduğunu vurgulayan siyasi partilerin meclis üyeleri de yapılan hizmette emeği geçenlere teşekkür etti.
Eyleme Canik ilçesi mahalle muhtarları, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katılım sağladı.

Türkiye Fahri Trafik Müfettişleri Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Samsun İl Temsilcisi Sedat Kır, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ölüm yolu olarak bilinen bölgeye üst geçit yapmak yerine, Canik ilçesi Doğupark’ta yer alan, merdiveni asansörü olan üst geçide yürünen merdiven inşa etmesine tepki gösterdi. Kır, asansörü ve dönemeçli merdiveni olan üst geçide yürüyen merdiven yapılmasını “akıl tutulması” olarak nitelendirerek, “ Sade bir üst geçidin maliyeti 50 bin lira yada 100 bin liradır..Bu yürüyen merdivenin maliyeti ise belki milyon liradır. Öncelikli yere üst geçit yapmak varken, asansörü ve merdiveni olan üst geçide yürüyen merdiven yapmak resmen akıl tutulmasıdır. Vallahi pes diyorum” dedi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.