Dolar 32,5872
Euro 34,8439
Altın 2.499,17
BİST 9.658,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Canik’te gıda denetimi

Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde yaptıkları denetimler sonucunda son kullanım tarihi geçmiş bin 300’ün üzerinde gıda ürününe imha edilmek üzere el koydu.

Canik’te gıda denetimi
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2020 16:20

Halk sağlığını ön planda tutan Canik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Pandemiyle mücadele kapsamında kontrollü normal hayata geçilmesiyle birlikte marketlerde, bakkallarda, fırınlarda özellikle, hijyen ve temizlik konusunda denetimlerini sürdüren ekipler son kullanım tarihi geçen bin 300’ün üzerinde ürüne el koydu.

Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde marketlerde, bakkallarda, büfelerde ve fırınlarda yapılan sıkı denetimler soncunda bin 300’ü aşkın gıda ürününe imha edilmek üzere el koydu. Son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satışına devam eden esnafa ekiplerce cezai işlem uygulandı.

ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI
Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçede yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Ülkemiz, pandemiyle mücadelede başarılı bir dönem geçirdi. Bizlerde yerel yöneticiler olarak salgın hastalığın yayılmasını önleme konusunda devletimizin uyarı ve önerilerine uyarak destek olmayı sürdürüyoruz. Her zaman olduğu gibi bu dönemde de ekiplerimiz hijyen ve temizlik konusunda, son kullanım tarihi geçen gıda ürünleri konusunda denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnsanlarımızın sağlığı bizler için her şeyden çok daha önemli.

BİN 300 ÜRÜN İMHA EDİLECEK
Ekiplerimiz denetimlerinde, satışı devam eden bin 300’ü aşkın gıda ürününe imha edilmek üzere el koydu. Hakkıyla helalinden kazanan esnaflarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Bununla birlikte vatandaşlarımızın sağlığını tehdit edebilecek ürün satışı gerçekleştiren esnaflarımıza da cezai işlem uygulamak zorundayız. Vatandaşlarımız çok dikkatli olsunlar. Yaptıkları alış-verişlerde mutlaka ürünlerin son kullanım tarihini kontrol etsinler. Böyle bir durumla karşılaştıklarında mutlaka Belediyemizi haberdar etsinler. Ülkemizin geleceği, insanlarımızın sağlığı için, insanlarımızın yaşamına dokunmaya, hayatlarını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Kontrollü normal hayata geçilmesiyle birlikte, öncesinde olduğu gibi yine hijyen ve temizliğimize dikkat edelim. Fiziki mesafeyle birlikte maske kullanmayı sürdürelim. Hakkıyla helalinden kazanan esnaf kardeşlerimi tebrik ediyor, hayırlı bol kazançlar diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.