Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Canım Dayım” filmi Samsun’u dünyaya tanıtacak

Çekimleri Samsun’da yapılacak olan ve 21 ülkede festivallerde boy gösterecek olan Canım Dayım “Bize Bir Şans Verin” filmi, Samsun’u dünyaya tanıtacak.

“Canım Dayım” filmi Samsun’u dünyaya tanıtacak
REKLAM ALANI
5 Şubat 2020 17:23

Canım Dayım “Bize Bir Şans Verin” filmi, Samsunlu yapımcı ve yönetmen Fuat Yılmaz tarafından Samsun’da çekilecek. Otizmli bir dayı ve yeğeni arasında geçen olayları anlatan film, 21 ülkede festivallerde gösterilecek.

Film hakkında konuşan Fuat Yılmaz, “Yaklaşık iki yıldır projemizi hayata geçirmek için çok emek sarf ettik ve gecemizi gündüzümüze katarak tüm hazırlıklarımızı otizm vakıflarının desteğiyle büyük bir titizlikle tamamladık. Otizm hastası bir dayı ile küçük kız yeğeninin hikayesini anlatan dram türündeki film, konusuyla büyük etki ve beğeni toplayacaktır. Canım Dayım filmiyle öncelikli hedefimiz farkındalığın sesi olabilmek ve Karadeniz halkının ne kadar vefalı ve vicdan sahibi olduğunu göstermektir. Bunun yanı sıra Çernobil faciasında yaşanılan zorlukları ve dramı da anlatmak istiyoruz. Filmde birçok ünlü isim yer alacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde otuza yakın vakıf ve derneğin tam desteklerini alarak bu yola çıktık” dedi.

FİLM 21 FESTİVALDE GÖSTERİLECEKCanım Dayım “Bize Bir Şans Verin” filmi Academy Awards, Golden Globe, Cannes, Berlin, San Sebastian, Rotterdam, Tokyo ve Toronto gibi uluslararası film festivalleri dışında İngilizce altyazı olarak 21 ülke festivalinde boy gösterecek.

Filmin çekimleri mart ayında Samsun’da başlayıp, 2 ay boyunca devam edecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.