Dolar 32,5134
Euro 34,9154
Altın 2.441,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘CANIM DAYIM’

Samsunlu yönetmen Yılmaz’ın memleketinde çektiği ve otizmli bir dayı ile küçük yeğeninin hayat hikayesini anlatan Canım Dayım, ocak ayından itibaren 35 ayrı ülkede festivallerde seyirci karşısına çıkacak

‘CANIM DAYIM’
REKLAM ALANI
22 Aralık 2020 15:54

Fuat Yılmaz‘ın, otizmli bir dayı ile küçük kız yeğeninin hayat hikayesini konu alan, senaryosuyla farkındalık yaratan ve sosyal sorumluluğun önemini içeren Canım Dayım filmi, uluslararası festivaller için gün sayıyor. Fuat Yılmaz’ın yönettiği, yapımcılıklarını ise Ömer Örnek ile Ömer Günal’ın üstlendikleri Canım Dayım, ocak ayından itibaren 35 Ülke festivalinde boy gösterecek.

‘MEMLEKETİMDE ÇEKTİĞİM İÇİN MUTLUYUM’
Daha önce yönettiği Ezan, Cin Musallatı, Mezarlık, Gece Gelenler ve Şaman gibi daha çok fantastik ve korku filmleriyle tanınan Samsunlu genç yönetmen Fuat Yılmaz, ilk kez başka bir alanda hünerlerini sergiliyor. Canım Dayım’ı, ‘Mücadelenin ve umudun filmi’ olarak nitelendiren Yılmaz, filmi memleketinde çektiği için büyük mutluluk duyduğunu söylüyor.

BÖLGENİN VE İNSANININ TANITIMINA KATKI
Son yıllarda dizi ve sinema sektöründe çekimlerin gerçekleştiği bölgelerin daha sonra yeri ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradığını belirten Fuat Yılmaz, “Bu nedenle o bölgeler maddi ve manevi katkılara ulaşıyor. Bu tarz projeler bölgenin ve bölge insanının tanınmasına ve kültürünün yayılmasına çok yardımcı oluyor. Bunun bilincinde olarak yaklaşık 2 yıl ön hazırlık sürecinin ardindan bu özel ve farkındalık projesi olan Canım Dayım filmimizin Çekimlerini Samsun’da gercekleştirmeye karar verdik.inanıyorumki filmimiz uluslararası festivallerde ülkemizi ve bölgeyi en iyi sekilde temsin edip başarılı Olacaktır. Bizlere Bu değerli projeyi hayata geçire bilmek adına destek olan Başta Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı Olmak üzere herkese teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER
Çekimleri Samsun’un Ayvacık başta olmak üzere bir çok ilçesinde gerçekleştirilen filmin Oyuncu kadrosunda Adem Yılmaz, Semra Dinçer,zehra Yılmaz, Cihat Tamer, Fatih Topcuoğlu, Serhat Özcan, Sabriye Kara, Ayşenaz Atakol, Dilek Serbest, Merve bulut ve seymen Aydın gibi birçok ünlü isim yer alıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.