Dolar 32,4979
Euro 34,9774
Altın 2.431,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘ÇARŞAMBA ŞEKER’ ÖNERİSİ!

KİT Komisyonu’nda konuşan İYİ Partili Bedri Yaşar, “Samsun’un ağzının tadı kaçtı. Yılan hikayesine dönen Çarşamba Şeker Fabrikası açılamadı. Samsun bir türlü şekerine kavuşamadı” dedi

‘ÇARŞAMBA ŞEKER’   ÖNERİSİ!
REKLAM ALANI
14 Mart 2022 15:43

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, üyesi olduğu TBMM KİT Komisyonunda yaptığı konuşmada, Çarşamba Şeker Fabrikası’nın açılmamasına tepki göstererek, fabrikanın açılması için gerekli olan 60 milyon TL’lik kaynağın biran evvel tahsis edilmesini talep etti.

‘HAZIRDA FABRİKA VAR, ÜRETİM YOK’
Çarşamba Şeker fabrikasının Türkiye’nin en genç fabrikalarından biri olduğunu belirten Bedri Yaşar, “!Samsun’un ağzının tadı kaçtı. Yılan hikayesine dönen Çarşamba Şeker Fabrikası açılamadı. Samsun bir türlü şekerine kavuşamadı. Çarşamba Şeker Fabrikasının kaynak tahsisi konusunda sorun varsa TBMM olarak biz birlik olalım; komisyon olarak talepte bulunalım” Önerisini dile getirdi.

‘BÖLGEDE İSTİHDAMI ARTIRIR’
Çarşamba Şeker Fabrikası’nın en önemli özelliğinin şeker kamışından şeker üreten tek fabrika olduğunu da dile getiren İYİ Partili Yaşar, fabrikanın konumunun ve iklim koşullarının da üretim için son derece elverişli olduğunu belirterek, “Çarşamba Şeker faaliyete geçerse çiftçi de üretime geçecek. Fabrika böylece bölgeye yeni bir istihdam artırımı sağlayacak” dedi.

‘DEPO BASMAKLA FİYATLAR İNMEZ’
Bedri Yaşar ayrıca, “İyi ki şeker fabrikalarının tamamını özelleştirememişsiniz. Bu fabrikalar olmasa şekerin fiyatını tahmin bile edemezdik. Depoları basmayla fiyatlar aşağıya gelmez. Devletin regülasyon görevi görecek kadar üretim yapması ya da üretimi desteklemesi gerekir. Burada da devletin işlettiği şeker fabrikaları önemli bir rol üstleniyo” diye konuştu.

‘ÇİFTÇİ MUTLAKA DESTEKLENMELİ’
Türkiye’nin ekonomisinin kırılganlığına da atıfta bulunan Bedri Yaşar, son dönemde yaşanan Rusya- Ukrayna savaşında bile en çok etkilenen ülkenin Türkiye olduğunu ifade etti. Bu süreci atlatabilmenin en önemli yollarından birinin üretim olduğunu söyleyen Bedri Yaşar, üretim için de çiftçilerin muhakkak devlet eliyle desteklenmesi gerektiğini belirtti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.