Dolar 32,5634
Euro 34,9460
Altın 2.426,73
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇATTI!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kendilerinden önceki 15 büyükşehir belediyesinnin yüzde 90’ını CHP’li belediyelerin oluşturduğunu hatırlatarak, “Suyu bizden pahalı satıyorlar” dedi

CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇATTI!
REKLAM ALANI
25 Kasım 2022 18:56

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün 10 maddeden oluşan Kasım Ayı İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Meclis Toplantı Salonu’nda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda kurumun 2023 yılı gider bütçesi 2 milyar 100 milyon TL, gelir bütçesi de 1 milyar 800 milyon TL olarak kabul edildi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ÇATTI!

PAHALI SATANLARIN YÜZDE 90’I CHP’Lİ BELEDİYE
CHP gurubundan içme suyunun pahalı olmasından dolayı yapılan açıklamalara cevaben konuşan Başkan Mustafa Demir, Samsun’da şu anda içme suyunun maliyetinin çok aşağısında vatandaşa verildiğini ifade ederek, “Borcumuz azalıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak hem belediye kanadında hem de SASKİ kanadında çok daha fazla paramız olsa çok daha güzel işler tabi ki yaparız. Biz şu anda kendi gelirlerimizde ve doğrudan gelirlerimizde çok ciddi artışlar sağladık. Çok verimli şekilde paramızı kullanıyoruz. Vizyon projelerle, 80-100 yıllık kalıcı projeler uyguluyoruz. Türkiye’de 16’ncı sıradayız. İlk 15 sırada da yüzde 90’ı CHP’li belediyelerin içme suyu bizlerden pahalı. Belediye bütçemiz SASKİ ve diğer şirketler dahil 8 milyar küsur oldu. Bu bütçenin de yatırıma giden oranı yüzde 61. SASKİ’de de belediyeye de durum aynı. Bu büyük bir verimlilik” dedi.

CHP'Lİ BELEDİYELERE ÇATTI!

YAĞMUR VE KANALİZASYON SULARI
Yağmur sularının kanalizasyon arıtmasına gitmesini engellemek için çalışma yürüteceklerini belirten Mustafa Demir, “Binalarımızda yağmur suları çoğunlukla kanalizasyonlara bağlı. Bununla ilgili bir çalışma yapalım. Gerekirse bilgilendirelim. Gerekirse de olağanüstü meclis toplantıları yapalım. Bu yağmur suların kanalizasyona gitmesini engellemeliyiz. Çatıdan akan yağmur suları da arıtmadan geçiyor. Ayırmak mümkün olmuyor. Bu konuyla alakalı çalışma yapıp, yağmur suları ile kanalizasyon sularını ayırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Toplantıda kurumun 2023 yılı gider bütçesi 2 milyar 100 milyon TL, gelir bütçesi de 1 milyar 800 milyon TL olarak kabul edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.