Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

CHP’li kadınlar meydanda!

CHP Samsun Kadın Kolları ile Gençlik Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde çok önemli mesajlar verildi. CHP’li kadınlar, kadın cinayetleri ve kadına şiddeti de kınadı

CHP’li kadınlar meydanda!
REKLAM ALANI
8 Mart 2021 20:51 | Son Güncellenme: 8 Mart 2021 20:52

CHP Samsun Kadın Kolları üyeleri ile Gençlik Kolları üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenledikleri ortak etkinlik ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı.

Kadın Kolu Başkanı Nazan Güneysu ve Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan’ın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptıkları basın açıklamasının ardından vatandaşlara Yaşam Hakkı Progesi ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili döviz ve kitapçıklar dağıtıldı. Milletvekili Kemal Zeybek, CHP İl Başkanı Fatih Türkel ve ADD Başkanı Dr. Işık Özkefeli’nin de yar aldığı etkinlikte ayrıca katılımcılara eflatun maske ve dezenfektan malzemesi de dağıtıldı.

KADINLAR VE TARİH BOYU MÜCADELE
CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Güneysu, yaptığı konuşmada, “Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır” dedi. Bundan 164 yıl önce, ABD’de 40 bin dokuma işçisi kadının kendilerine dayatılan ayrımcılığı reddettiğini hatırlatan Özkan, “Binlerce işçi kadın, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve eşit işe eşit ücret talebi ile grev yaptı. Fabrika kapıları üzerlerine kilitlendi. O sırada çıkan yangında, kapı önüne yığılan barikatları aşamayan kadınlardan 129’u yanarak hayatını kaybetti. Bu olay dünyanın her yerindeki kadınların öfkesini örgütledi, yaşamlarıyla bedel ödeyenlerin hak mücadelesi hiç unutulmadı” dedi.

‘ÖZGÜRCE, KORKMADAN GEZMEK İSTİYORUZ’
CHP Gençlik Kolları Başkanı Öykü Özkan da açıklamasında şunları dile getirdi:

“Biz bir kadınız. Yaşadığımız ülkede yıllardır süregelen haklarımız ve yaşama sevincimiz var. Görüyoruz ki son zamanlarda kadına yapılan şidder, istismar ve cinayetler sonucu bu haklarımız engellenmeye çalışılıyor. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz. Bir erkeğe muhtaç olmadan her işi yapabilmek, gittiğimiz iş görüşmelerinde sırf kadın olduğumuz için reddedilmek istemiyoruz. Biz kadınlar hava kararmadan önce değil, hava karadığında da özgürce korkmadan sokaklarda gezmek istiyoruz. Ve biz kadınlar en çok da adalet istiyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde biz kadınlara verebileceğiniz en güzel hediye ayrıştırılmadan yaşamak olacaktır. Tüm bunlar gerçekleştirildiğinde 8 Mart Dünya Kadınlar günü armağan olacak.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.