Dolar 32,4955
Euro 34,7477
Altın 2.487,85
BİST 9.495,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

CHP’li Neslihan Hancıoğlu’ndan KÖYTÜR tepkisi ‘SAHTE AÇILIŞI BIRAK İFLASLARA BAK!..’

CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun’un ulusal markalarından olan ve uzun zamandır maddi zorluklar yaşayan KÖYTÜR’ün iflas etmesine sert tepki gösterdi

CHP’li Neslihan Hancıoğlu’ndan KÖYTÜR tepkisi  ‘SAHTE AÇILIŞI BIRAK İFLASLARA BAK!..’
REKLAM ALANI
1 Ekim 2020 18:46

Kanatlı eti üretiminin köklü markalarından KÖYTÜR’ün iflasına ilişkin mahkeme kararı üzerinden iktidarın ekonomi politikasını eleştiren CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu “şu zor dönede Samsun’da aileleriyle birlikte 5 bin kişi daha ekmeğinden oluyor. Ama ekonomiyi yönetenler bu iflaslar karşısında parmaklarını dâhi oynatmıyor. Sahte fabrika açılışlarını bırakın, iflaslara bakın” dedi.


5 KİŞİ EKMEĞİNDEN OLUYOR
Neslihan Hancıoğlu konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“KÖYTÜR firması, şehrimizin ulusal markalarından birisi ve uzun süredir mali zorluklar yaşıyor. Mahkeme’nin iflas kararıyla birlikte, kavak ilçemizdeki tesislerde 350 çalışan, tedarikçiler, nakliyeciler bir anda işlerinden oldular. Yaşam koşullarının giderek zorlaştığı, alım gücünün günden güne azaldığı şu zor dönemde Samsun’da, aileleriyle birlikte 5 bin kişi daha ekmeğinden oluyor.

KÜMES İŞLETMECİLERİ BATAKTA
KÖYTÜR’ün iflası, tedarikçi konumundaki kümesler için de tam bir kaos ortamı yaratıyor. Bu firma için üretim yapan yaklaşık 200 kümes büyük bir belirsizliğin içine sürükleniyor. Bu kümesler üretimi sürdürseler dahi, artık o ürettiklerini işleyecek bir tesis yok. Bu kümesler tarımsal kalkınma kredileriyle, 5 yıllık üretim taahhütleriyle açılmıştı. Şimdi bu taahhütler de yerine getirilemeyecek, kümes işletmecileri de batağa sürüklenecek.

GERÇEKLERİ GİZLİYORLAR
Ülkemiz, Samsun’umuz, Kavak ilçemiz böyle bir tabloyu hak etmiyor. Bugün ekonomiyi yöneten anlayış, hala bu iflasları görmezden geliyor, sahte fabrika açılış törenleriyle gerçekleri gizlemeye çalışıyor.
Ve aynı irade, istediği anda istediği firmayı iflastan kurtarmak için kamu bankalarını seferber ediyor. Bunun en sıcak örneği, KÖYTÜR’le benzer süreci yaşayan ve bir talimatla bütün borçları devlet bankalarınca üstlenilerek iflastan kurtarılan firmadır.

Bu iflası sadece bir işletmenin iflası olarak göremeyiz. Bu şehrin, bir ilçenin ekonomisini çökertecek kadar tehlikeli bir sürecin işaretidir. Bugün ekonomiye ilişkin pembe tablolar çizen iktidarı bu ve benzeri çöküşleri önlemek üzere göreve davet ediyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.