Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘ÇOCUKLAR KATLEDİLİYOR!..’

Samsun İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı bildiride, savaş adı altında katledilen çocukları görmezden gelen UNICEF’i kınayarak, göreve davet etti

‘ÇOCUKLAR KATLEDİLİYOR!..’
REKLAM ALANI
20 Kasım 2023 16:31

Samsun İş Kadınları Derneği (SAMİKAD) Yönetim Kurulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün, her çocuğun; dili, dini, ırkı, rengi ne olursa olsun daha güzel bir dünyada yaşama hakkının uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığı özel bir gün olduğu belirtilen açıklamada, “Savaş ve Çocuk, asla yan yana gelmemesi gereken iki kelime. Halbuki bugün milyonlarca çocuk savaş adı altında insanlık suçu işlenerek katlediliyor. Rakamlar dehşet verici; Gazze binlerce çocuğa mezar oluyor. Halen nefes alabilenler içinse cehennemi yaşıyorlar” dendi.

‘UNICEF GÖRMEMEZLİKTEN GELİYOR’
Savaşta katledilen çocukları UNICEF’in görmemezlikten geldiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bugün; UNICEF’in her yıl 20 Kasım’da kutladığı Dünya Çocuk Günü, Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin kabul edildiği tarih. Türkiye’de dahil olmak üzere 196 ülkenin taraf olduğu sözleşme en fazla ülkenin onayladığı insan hakları belgesi olmakla birlikte bugün maalesef tarih bu bildirgede yazanların aksini kaydediyor. Bu yüzden maalesef Dünya Çocukları Hakları Günü’nü kutlamıyoruz. Samsun İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu olarak savaşta katledilen çocukları görmezden gelen UNICEF’i kınıyor ve UNICEF’i göreve davet ediyoruz. ”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.