Dolar 32,4477
Euro 34,7939
Altın 2.448,89
BİST 9.931,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÇOK SERT TEPKİ!

Samsun’da DSİ 7’nci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’nin, Eski Sağlık Bakanı Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’ın kendisini bizzat arayarak muhtarlar için aldığı randevuyu hiçe sayması büyük tepki çekti

ÇOK SERT TEPKİ!
REKLAM ALANI
29 Temmuz 2021 20:28

Samsun’un Salıpazarı İlçesi’nde bir grup muhtar, eski Sağlık Bakanı, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan’a, yoğun istek ve taleplerinin yerine getirilmediğini belirterek DSİ’den şikayetçi oldu. Bunun üzerine Ahmet Demircan,DSİ 7’nci Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’yi telefonla arayarak ertesi gün muhtarla yüzyüze görüşmesini istedi. Bunun üzerine bir sonraki gün Samsun’a giden muhtarlar ise ranvedu saati olan 9.30’dan 15.00’e kadar bekledikten sonra Bölge Müdürü ile görüşemeden ilçelerine döndü.

‘DSİ, ŞİKAYETLERİMİZİ DİKKATE ALMIYOR’
Salıpazarı’nda salı günü gerçekleştirilen AK Parti İlçe Danışma Kurulu’nda muhtarlar, dilek, şikayet ve temennilerini Milletvekili Ahmet Demircan ve Belediye Başkanı Halil Akgül’e iletme fırsatını buldu.
Toplantıda söz alan Muslubey Mahalle Muhtarı Ahmet Kesimoğlu, 2019 ve 2020 yıllarında yaşanan sel nedeni ile mahallenin ortasından geçen Muslubey Deresi’nin yatağında DSİ tarafından yapılması gereken çalışmanın 2 yıldır yapılmadığını söyledi. Kesimoğlu, “Yazılı başvurularımız dikkate alınmıyor” şikayetine bulundu.

AHMET DEMİRCAN TELEFONLA RANDEVU ALDI
Bunun üzerine Milletvekili Ahmet Demircan, toplantıyı izleyen herkesin gözü önünde DBİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’yi aradı. Muhtarların sorunlarını özetleyen Demircan, bölge müdüründen muhtarları dinlemesini istedi. Bunun üzerine Bölge Müdürü Gökçe, muhtarları ertesi gün saat 09.30’da beklediğini söyledi.

5.5 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA ŞOK YANIT
Yaşanan bu gelişme üzerine sabah bir araya gelen Salıpazarı Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Gürsoy, Muslubey Mahalle Muhtarı Ahmet Kesimoğlu, Konakören Mahalle Muhtarı Faik Gül ile Çarşamba İlçesi Gülyazı Mahalle Muhtarı Yusuf Düzgün, randevuya yetişmek için yola çıktı. Bölge Müdürlüğü’nde çay ikram edilerek beklemeleri söyleyen muhtarlar, aradan 1 saati aşkın süre geçmesine rağmen Müdür Gökçe ile görüştürülmedi. Saat tam 15.00’e geldiğinde ise muhtarlara, “Ordu’da sel var, müdürümüz bu ile hareket etti. Sizinle görüşemeyecek” yanıtı verildi.

MUHTARLARLA HİÇE SAYAN BİR BÜROKTART
DSİ Bölge Müdürlüğü’nde hayatlarının şokunu yaşayan muhtarlar adına bir açıklamada bulunan Salıpazarı Muhtarlar Dernek Başkanı Erol Gürsoy, şunları söyledi:

“Bizlerin telefonlarını, dilekçelerini ciddiye almayan bölge müdürünün, sayın Bakanımızın, milletvekilimizin telefonunu da ciddiye almadığını üzülerek gördük. Cumhurbaşkanı’nın ayrı bir önem vererek her ay bir araya geldiği muhtarları böylesine hiç sayan bir başka bürokrat olduğuna inanmıyoruz.

‘YAPTIĞI BU SAYGISIZLIĞIN HESABINI VERMELİ’
Bizimle resmen dalga geçti. İşilizi gücümüzü bırakıp 60 kilometrelik yoldan geldik, layık görüldüğümüz saygısızlığa bakın. DSİ Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe’yi şiddetle kınıyor, yaptığı bu saygısızlığın hesabının mutlaka sorulmasını istiyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.