Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

‘ÇÖP’TE YENİ DÖNEM!

Son sitem çöp konteynerlerinden 300’ü İlkadım İlçesi’ne yerleştirilmeye başlanırken Belediye Başkanı Demirtaş, “Personel ve yakıttan büyük tasarruf sağlayacak” dedi

‘ÇÖP’TE   YENİ   DÖNEM!
REKLAM ALANI
13 Nisan 2022 16:29

Samsun İlkadım Belediyesi tarafından ihale ile satın alınan ve eski konteynerlerin 9 katı büyüklüğünde bir hacme sahip olan son sistem çöp konteynerleri, ilçenin belirli yerlerine yerleştirilmeye başlandı.

DEREBAHÇE’YE 40 ADET YENİ KONTEYNER
Eski sistem konteynerlerin olduğu mahallelerde günde 3 defa çöp toplama işlemi yapan İlkadım Belediyesi, çareyi son sistem çöp konteynerlerinde buldu. İlk etapta ihalesi yapılan 300 adet konteynerlerden 40 tanesi Derebahçe Mahallesi’ne konuşlandırıldı. Eskisinden 9 kat daha büyük hacme sahip olan konteynerler, sürücüsü bile olmadan çalışan tam otomatik kamyonlar ile boşaltılıp yerine koyulabiliyor.

3 KEZ YERİNE ARTIK 1 KEZ!
Yeni sistem ile birlikte çöp kamyonlarının arkasında bulunan personellere de ihtiyaç kalmadığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yeni sitem konteyner ve kamyon sayesinde eskiden günde 3 defa girdikleri mahallelere şu anda 3 günde 1 defa gireceklerini söyledi.

ARA CADDELERDE SABİT KALACAKLAR
Yeni sistem konteynerler ile tasarruf sağladıklarının altını çizen Necattin Demirtaş, “Şu anda hala birçok yerde eski sistemde çöp toplama işi yapıyoruz. Buralarda 1 alana günde 3 defa girmek zorunda kalıyoruz. Her seferinde 1 kamyon 60 km yol yapıyordu. Eski konteynerler 500 litre kapasiteli. Bu yeni getirdiğimiz son teknoloji konteynerler ise 3 bin 750 litre kapasiteli. Kapasite olarak eski sistemin 8-9 katı olduğu için yeni konteynerler 3 günde 1 dolacak. Artık günde 3 defa girdiğimiz alana 3 günde 1 defa girmiş olacağız. Ekonomik faydanın yanı sıra yeni konteynerler eskiye oranla daha uzun ömürlü. Eski konteynerlerin ömrü 5 yıllık iken bu konteynerler 15 yıl kullanılabiliyor. Eski konteynerlerin yeri de çok kolay bir şekilde değiştirilebiliyor, vatandaşlar eski konteynerleri sağa sola atabiliyorlardı. Yeni konteynerler ara caddelerde sabit olacak” dedi.

PERSONEL OLMADAN DA BOŞALTABİLİYOR
Son sistem teknoloji sayesinde çöplerin personelsiz de boşaltılabildiğine dikkat çeken Demirtaş, “Yeni sistem konteynerler ve çöp kamyonumuz faaliyete başladı. Ben şu anda kamyonun direksiyonunda hiçbir şey yapmadan oturuyorum ama sistem otomatik olarak konteyneri alıp boşaltıp yerine koyuyor. Bu sitem son teknoloji. Güvenlik açısından da çok önemli. Şoförün hata yapma ya da görememe sıkıntısını ortadan kaldıran bir sistem” diye konuştu.

BAŞKANIN ‘PERSONEL TASARRUFU’ HESABI
Önceden her çöp kamyonunun arkasında 2 tane personelin bulunduğunu hatırlatan Başkan Necattin Demirtaş, “Şu anda 30 araçta toplam 60 asgari ücretli personel çalışıyordu. Bunu her ay 6 bin TL’den hesaplarsak her ay personel giderinden 360 bin TL tasarruf sağlamamıza neden oluyor. Yakıt giderinden de çok büyük avantajları var. Önceden günde 3 kez alana girip çöp konteyneri temizliyorduk. Gidiş-geliş günde 60 km yol yapıyordu. Bu sistemle birlikte 3 günde bir tek sefer yapmış olacağız. Yakıt şu sıralarda el yakıyor. Onun için bu son sistem teknolojiyi tüm ilçeye yaymayı hedefliyoruz” dedi.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.