Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

DAĞIN ZİRVESİNDE FUTBOL!

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde bulunan stadyumu görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Sporcuların tek sıkıntısı stat dışına giden topu geri getirmek

DAĞIN ZİRVESİNDE   FUTBOL!
REKLAM ALANI
14 Kasım 2022 16:15

Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’nde dağların üzerine yapılan Kürtün Stadyumu görenleri şaşırtıyor. Bolivya ve İsviçre’nin yüksek kesimlerindeki statlara çok benzeyen stadyumdaki en büyük sıkıntı top kaçtığında geri getirmek.

FUTBOL

KIVRIM KIVRIM YOLLARDAN STADYUMA
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçede yaşayan tüm vatandaşların hizmetine sunulan stadyum kıvrım kıvrım yollarla ulaşılması ve manzarasıyla dikkat çekerken özellikle üniversite gençliğinin ilgi gösterdiği stadyum İsviçre’deki Ottmar Hitzfeld stadyumuna benzetiliyor.

FUTBOL

BİR ÖRNEĞİ İSVİÇRE’DE
Engebeli araziye sahip ilçenin Köyiçi Mahallesi, Düzhozan Mevkiindeki bir tepenin üzerinde yapılan ve 2020 yılında hizmete giren stadyum kıvrım kıvrım yollarıyla görenleri şaşkına çevirirken, manzarasıyla da kendisine hayran bırakıyor. İsviçre’de yer alan FC Gspon isimli takım tarafından kullanılan Ottmar Hitzfeld Stadyumuna benzerliğiyle dikkat çeken Kürtün stadında futbol oynayan sporcular da bu benzerlik nedeniyle FC Gspon takımını Kürtün’e davet ederek dostluk maçı oynamak istediklerini söyledi.

FUTBOL

‘AKCİĞERLERİMİZ DAHA İYİ ÇALIŞIYOR’
FC Gspon takımını Kürtün’e davet eden Hasan Çavuşoğlu, “Karadeniz’de düz alan olmadığı için dağlık bir alandayız. Bu nedenle futbol oynamak için bu stadı kullanıyoruz. İsviçre’nin Gspon takımı varmış yine aynı şekilde dağlık bir alanda kurulu amatör bir kulüp. Onları da buraya davet ediyoruz. Onlarla futbol oynamak isteriz. Solunum sıkıntısı olmadığı sürece problem olmuyor. Rahatlıkla oynayabiliyoruz. Bizim için avantajlı. Biz buralarda oynadığımız için akciğerlerimiz daha iyi çalışıyor” dedi.

FUTBOL

‘BU KADAR YÜKSEĞİNİ HİÇ GÖRMEDİM’
Statta maç oynandığı esnada bazen sis çöktüğünü ve hiçbir şey göremediğini söyleyen Kürtün MYO okul takımı kaptanı Ayhan Yılmaz ise “Antrenmanlarımızın çoğunu burada gerçekleştiriyoruz. Çok kulüpte oynadım ama bu kadar yükseklikte bir stat görmedim. Atmosferi ve havası çok güzel. Bulutların üzerinde oynuyoruz, bazen sis kapatıyor sahayı göz gözü görmüyor. İsviçre’de bulunan Ottmar Hitzfeld stadı ile de aynı. Bir orada bir burada var herhalde başka bilmiyorum. Burası Ottmar Hitzfeld stadı olsa beğenirdiniz ama burası Kürtün ve daha iyi” ifadelerini kullandı.

FUTBOL

TEK SIKINTIMIZ TOP KAÇTIĞINDA…
Antrenman yaparken kendisini bulutların içinde bulduğunu anlatan Oğuzhan Ataş da “Adana Çukurova’da düz arazilerde maç yapıyorduk ama buraya geldik dağın zirvelerine stat yapmışlar. Şu an bulunduğumuz ortam dereden 1000 metre yukarıda. Yaylalarla sınırız, bulutların içinde antrenman yapıyoruz. Doğa harikası çok güzel bir yer. Tek sıkıntımız top kaçtığında geri getirmek oluyor. Gspon takımını buraya davet ediyoruz, gelsinler bir maç yapalım, burayı tanıtım gezdirelim” diye konuştu.

FUTBOL
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.