Dolar 32,3695
Euro 35,0221
Altın 2.323,53
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

DAMGA VURACAĞIZ!..’

Samsun’da Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) il ve ilçe temsilcilikleri açılışına katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Türkiye’nin 21. yüzyıla damga vuracağını söyledi

DAMGA VURACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
2 Mart 2022 15:13

Türkiye Gençlik Vakfı’nın Samsun il ve ilçe temsilciliklerinin açılışı TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan’ın katılımıyla bugün yapıldı. Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreni, TÜGVA Samsun İl Başkanı Mustafa Demir’in konuşması ile başladı. Demir, açılışta emeği geçen herkese şükranlarını sundu.

TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ 2 YOL
Açılışta konuşan ve gençlere seçmek istedikleri yol hakkında fikir veren TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, “Açılışını yaptığımız merkezler, teknolojinin ve bilimin daha ileriye taşınmasına fayda sağlayacak olan merkezler. Bunlar Türkiye’nin geleceğinin, gençlerinin, sizlerin vakit geçirirken geleceklerine katkı sağlayacakları yerler. Türkiye’nin önünde 2 yol olduğunu görmek durumundayız. Bunlardan 1 tanesi Türkiye’nin belli kesimler tarafından çok özenilen ‘keşke bizde bunlar gibi olsak’ dedikleri ‘Batı’ değil mi? ‘Bir Avrupa, Amerika gibi olsak keşke’ hani oradaki zenginlikleri teknolojileri Türkiye’de olmadığı zamandan kalan bir özentiyle bekleyen, ‘keşke onlar gibi olsak’ bir yol bu. Yani inancımız, dinimiz, kültürümüz, kimliğimiz bunların hepsini kaybetmek kaydıyla Batı’nın bir payandası, benzeri, parçası olmak ve yönlendirmelerine açık olmak. Ne derse onu yapacaksın. ‘Şurayla ticaret yapacaksın, şunu üretemezsin, bunu sen yapamazsın, şuraya asker gönderemezsin, buraya gönderebilirsin.’ Bir yol tamamen bu. Nedir bu? Özgürlük müdür, bağımsızlık mıdır? Bu özgürlük de bağımsızlık da değildir. Özgürlük, bağımsızlık demek; 85 milyon nüfusunuz varsa, dünyanın böylesine kritik bir konumu size aitse, bu topraklara tutunmayı gerektiriyorsa özgürlük ve bağımsızlık demek ancak önümüzdeki 2. yol ile mümkün olur. Bu 2. yol; kendi kimliğimizi, inancımızı, kültürümüzü kuşanarak kendi kararlarımızı verdiğimiz geleceği inşa etmek” dedi.

‘İNANÇLI İNSANLARA YOBAZ DEDİLER’
Ülke olarak yaşanan gelişmeler neticesinde Türkiye’nin 21. yüzyıla damga vuracağını ifade eden Bilal Erdoğan, “Türkiye’de inançlı insanlara ‘gerici, yobaz’ dediler. 28 Şubat’ın yıl dönümündeyiz. Bu insanları töhmet altında bırakırken hep şunu iddia ettiler; ‘Namaz kılana adam, camiye girip çıkana adam, Kur’an okuyan adam, bunların bilimden, teknolojiden, fenden haberi olmaz. Bunlar gericidir’ dediler. Şimdi bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Artık bunu söyleyecek durumları dahi kalmadı. Bugün gelişmişlikle, bilimle, teknolojiyle dinin imanın böyle bir alakası olmadığı ortaya çıktı. Gayet muhafazakar, dindar, camiye girip çıkan, Kur’an okuyan insanların Türkiye’nin teknolojik gelişimine ne denli katkılar sağladığı herkes tarafından görüldü. Bu ne demektir? Gelin hep birlikte geleceğinizi yani gençler, 21. yüzyıl sizin yüz yılınız. Geleceğimizi kendi kimliğimizle inşa edelim. Hem kendi inancımızı, kültürümüzü daha sağlam sıkı sıkı tutalım, koruyalım hem de dünyanın 21. yüzyılına damgasını vuracak işleri milletçe yapalım. Şu 20 yılda nerelerden nerelere gelebildik. Neleri yapabilir hale geldik. Uluslararası ilişkilerde, ticarette, siyasi ağırlık olarak Türkiye’de dünyada nasıl bir yere geldi. Şimdi biz bundan sonraki 20 yılda 40 yılda neleri yapabileceğimizi daha iyi görüyoruz. Gerçekten daha bir şey görmedik. Türkiye olarak 21. yüzyılda damgamızı vuracağız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Ama ne yapacağız; çalışacağız” diye konuştu.

‘GENÇLER TÜGVA’YI YALNIZ BIRAKMAYACAK’
TÜGVA’nın faaliyetlerinden bahseden, TÜGVA’nın gençlerin geleceğine dair yapmak istediği işleri yapabilmelerini sağlamak için var olduğunu anlatan Erdoğan, gençleri bilim ve teknoloji alanında yeni buluşlara imza atmaya davet etti. Erdoğan, “Siz sporda, sanatta, kültürde ilerlemek istiyorsanız işte TÜGVA’nın atölye ve alanları sizin emrinizde. Dolayısıyla sizin projeniz olacak TÜGVAda bunu gerçekleştirmek için gerekli destekleri bulacaksınız. O yüzden TÜGVA Türkiye gençliğinin yanında, Türk gençlerinin hayallerinin gerçekleştirmesinin yanında kendi kimliğiyle, kendi inancıyla özgür ve bağımsız Türkiye’nin inşasında en baş aktör olarak bulunmaya devam edecek ve gençlerimiz için var olacak. Gençler de TÜGVA’yı yalnız bırakmayacak. Buralar annelerin, babaların ve ailelerin çocuklarını güvenle emanet edecekleri, çocukların hoşça vakit geçirirken kendilerini geliştirecekleri, ortak projeler yapacakları çok faydalı yerler. Bütün emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ediyorum” dedi.

VALİ DAĞLI: GENÇLERİMİZ İÇİN VARIZ
Her zaman gençlere destek vermek için çalıştıklarını dile getiren Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı ise, “Bugün sadece burası değil, bunun gibi 11 binamızın açılışını yapıyoruz. Gençler için uğraşıyoruz ve uğraşmak durumundayız. Gelecek için elimizden ne geliyorsa bunları gençlerimiz için hazır hale getirmemiz gerekiyor. Bu manada tüm kurumlarımız ile gençlerimiz için varız” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN DEMİR: DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Gençlerin Türkiye’nin geleceği olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de konuşmasında, “TÜGVA, çok önemli bir birliktelik. Her zaman gençlerimizin ve sizlerin yanındayız. Yetişemediğiniz yerde destek vermeye hazırız. Samsun’da çok güzel bir gayretiniz var. Yeni binanız hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

EMİNOĞLU: TEKNOFEST ÇOK KIYMETLİ
Programda konuşan TÜGVA Genel Başkanı Enis Eminoğlu ise, destek veren herkese teşekkür ederek, “Bu sene TEKNOFEST Samsun’da gerçekleşecek. Gaziantep’in ardından ilk kez Anadolu’da Samsun’da gerçekleştirilecek. Bu anlamda da çok kıymetli görüyoruz. 28 Şubat’ta gerici, irticacı dedikleri insanlar bugün Türkiye’yi çok başka bir noktaya getirmiş oldu” dedi. “Burada yapacağımız çalışmalar da bunlara zemin hazırlamış olacak” diye devam eden Eminoğlu, “Türkiye’yi daha ileriye getirecek olan buradaki genç kardeşlerimiz ve onların heyecanı, motivasyonudur” diye konuştu.

SAMSUN’DA EĞİTİME DESTEK PLATFORMU
Açılış konuşmaların ardından toplam 12 temsilciliğin açılış kurdelesi kesildi. Bilal Erdoğan ve protokol üyeleri, daha sonra incelemelerde bulundu, gençlerle sohbet etti. TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, ardından da Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu ile birlikte Eğitime Destek Platformu Koordinasyon Toplantısı’na katıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.