Dolar 39,4005
Euro 45,6554
Altın 4.331,38
BİST 9.245,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 27°C
Az Bulutlu
İstanbul
27°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 30°C
Per 29°C
Cum 29°C

Damızlık Birliği Açıkladı: Fiyatlar 20 TL Zamlandı! 

Damızlık Birliği Açıkladı: Fiyatlar 20 TL Zamlandı! 
27 Ocak 2025 22:00 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2025 19:25

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, güncel dana ve düve kesim fiyatlarını kamuoyuyla paylaştı. Birliğin açıkladığı fiyatlara bakıldığında kesim fiyatlarının 20 TL arttığı görüldü. İşte detaylar… 

Kırmızı et kesim fiyatlarındaki zam, özellikle damızlık birliklerinin haftalık kesim fiyatlarını doğrudan etkilediği ve fiyatlara yeni zam gelmesine neden olduğu ifade edildi.  Bu kapsamda, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise gerçekleştirilen son değerlendirmelerden sonra bu hafta, üyeleri için belirlenen inek, dana ve düve kesim fiyatlarında büyük oranda zam yapmaya karar verdi. 

Birlik tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, 25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek kesim işlemlerine yönelik kamuoyuna bilgilendirme yapıldı. Söz konusu tarihlerde yapılacak kesim işlemlerinde toplam 15 hayvanla sınırlı bir kesim gerçekleştirileceği belirtildi. Aynı zamanda birliğin; inek, dana ve düve kesim fiyatlarına da zam yaptığı öğrenildi. 

GÜNCEL KESİM FİYATLARI 

Fiyatlardaki zamma yönelik detaylar netleşirken, 199 kilogramdan daha küçük ineklerin kesim fiyatı 10 lira yükseldi. Bununla beraber, 199 kilogramın altındaki düve kesim fiyatı da 20 liraya kadar arttı. Holstein ırkı dana kesim fiyatlarına 15 lira zam gelirken, diğer dana ırklarının kesim fiyatları da 20 lira zamlandı.  

Öte yandan, kesim fiyatlarının sıcak tartım yöntemiyle hesaplanacağı ve yüzde 2 oranındaki bir firenin düşüleceği aktarıldı. 

Birlik tarafından fiyatlara yapılan zam, sadece birlik üyeleri için değil aynı zamanda, kırmızı et piyasasında da ses getirdi. Özellikle Kırşehir’de et kesim fiyatları, bu hafta 420 liraya kadar tırmanırken, fiyatlardaki zammın, diğer bölgelere ve kesimhanelere de yansıyacağı tahmin ediliyor.