Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

‘TERME’DEN TAFLAN’A RAYLI SİSTEM’ SÖZÜ!

Samsun’da seçim çalışmalarını hızlandıran CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Cevat Öncü, Tekkeköy’de, “Raylı sistem hattını Terme’ye kadar uzatmak gerekiyor” dedi

‘TERME’DEN TAFLAN’A  RAYLI SİSTEM’ SÖZÜ!
REKLAM ALANI
23 Ocak 2024 17:33

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun’un Türkiye’nin en verimli ovalarına sahip olduğunu, ovalara, üretime zarar veren, havayı kirleten sanayi yatırımlarına izin vermeyeceklerini belirterek, “Ovalarımızda tarıma dayalı sanayi projeleri geliştirerek yatırımcıların önünü açacağız” dedi.

PAZARDA ESNAFLA BULUŞTU
Cevat Öncü, Tekkeköy İlçesinde pazar yeri gezdi, esnaf ziyaretlerinde bulundu. Vatandaşlarla birebir temas ederek sorunlarını dinleyen ve başkan seçilmesi halinde yapmayı düşündüğü projelerini anlatan Öncü, herkesi kucaklayan bir belediye başkanı olacağının sözünü verdi.

SAMSUN’DA ULAŞIM SORUNLARI
Samsun’un sorunlarını bildiklerini, sorunların çözümü için yapılması gerekenleri tek tek hayata geçireceklerini ifade eden Cevat Öncü, şehrin en önemli sorunlarından birinin ulaşım olduğuna dikkat çekti. Belli bir saatten sonra Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminaline gitmenin imkansız olduğunu dile getiren Öncü, “Özel araç dışında o bölgeye toplu taşıma yok. Oraya toplu taşıma yönlendireceğiz. Batı yönünde raylı sistem üniversiteye kadar çıktı, çok doğru bir adım. Ama özellikle yaz ayları için Taflan’a kadar gitmesi gerekir. Çok zor bir güzergah değil. Doğu yönünde de Tekkeköy’e kadar geliyor. Öncelikle Çarşamba Havalimanına, daha sonra Çarşamba’ya ve Terme’ye kadar uzatmak gerekiyor” diye konuştu.

OVANIN ORTASINA ZEHİRLİ SANTRAL YAPTILAR
Ulaşımın yanı sıra üretim anlamında da Samsun’un sorunları olduğuna dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Cevat Öncü, üretimi destekleyeceklerini, tarıma dayalı sanayi projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Başkan Adayı Öncü şöyle konuştu:

“Samsun, Türkiye’nin en önemli iki tane ovasına sahip. Çarşamba ve Bafra, tarımsal üretim için bereketli topraklarımıza sahip. Ama bizim bir salça fabrikamız yok, bir konserve fabrikamız yok. Biz belediye olarak salça fabrikası açmayacağız ama yatırımcının önünü açacağız, planlayacağız. Yatırımcıya önderlik edeceğiz. Bunu iş edinmek lazım. Tarıma dayalı sanayi projeleriyle Samsun’u yeniden şekillendireceğiz. Peki bizim belediyelerimiz ne yapıyor? Çarşamba ovasının ortasına zehirli santral yapıyor. Biyokütle santrali, kim ne derse desin, zehirli santral. Yani en verimli ovamıza sanayi kuruldu. Gidin bakın, mevcut tesislerin bacaları gereği gibi kontrol edilmediği için zehir saçıyor. Tabii ki sanayi gelsin, üretim olsun, iş alanı olsun. Ama insan hayatından değerli bir şey yok. Biz asla kirli enerjinin önünü açmayacağız.”

Samsun’a hizmet etmek için yola çıktığını vurgulayan Cevat Öncü, “Soyadımız gibi Samsun’a öncü olmaya geliyoruz. Samsun’u değiştirmeye, dönüştürmeye geliyoruz” diye konuştu.

CHP'li Cevat Öncü Tekkeköy'de

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.