Dolar 32,3867
Euro 35,0622
Altın 2.325,73
BİST 9.112,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

DAVET EDİLMEYEN GİREMİYOR

Türkiye’de görülen ilk vakadan bugüne kadar hiç koronavirüs vakasına rastlanmayan Samsun’un Bafra ilçesine bağlı Gökalan ve Şahinkaya Mahallelerine davetsiz olan alınmıyor. Tedbirin üst düzeyde tutulduğu mahalleye girmek isteyenler HES koduna bakılarak ve ateşi ölçülerek kabul ediliyor

DAVET EDİLMEYEN GİREMİYOR
REKLAM ALANI
21 Mart 2021 14:23

Yüz binde 508,97 vaka ile Türkiye’de ilk sırada yer alan Samsun’da iki mahalle ‘sıfır vaka’ ile takdir topluyor.


Türkiye’de nüfusa oranla en çok vaka sayısına sahip olan Samsun’da İngiliz mutant virüs hızla yayılırken bazı mahallerde ise vakaya rastlanılmaması dikkat çekiyor. 140 nüfuslu Şahinkaya ve 65 nüfuslu Gökalan Mahallelerine Türkiye’de görülen ilk pozitif vakadan günümüze kadar Kovid-19 virüsü giremedi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından paylaşılan Samsun’da en çok vaka görülen ilçeleri tablosunda ise Bafra’nın üçüncü sırada yer almasına rağmen bu mahallerde vaka görülmemesi takdir topladı.
Gökalan Mahallesi Muhtarı Aydın Yılmaz(48), mahallenin girişine pankart asarak mahalleye girişlerinde kontroller yaptıklarını söyledi. Özellikle misafir kabul etmediklerini söyleyen Muhtar Yılmaz, “1 senedir köyümüze gireceklerden HES kodu sorgulaması yapıyoruz. Köyümüze yabancıları almamaya özen gösteriyoruz. Artı olarak ateş ölçüm cihazı, dezenfektanlarımız hepsi bulunmaktadır. Burada şuana kadar Kovid-19 başlayana kadar herhangi bir hastalığa rastlanılmadı. Misafir kabul etmiyoruz. Bu hastalık kalkana kadar gelmemelerini de rica ediyoruz. Ortak kullanım alanlarında ilaçlamalarımız yapılıyor” dedi.

‘ATEŞİMİZİ ÖLÇTÜLER, HES KODUMUZU SORGULADILAR, ÖYLE KÖYE GİREBİLDİM’
Gökalan Mahallesine Bursa’dan geldiğini belirten Mehmet Ali Şimşek(63), “Yazları buraya geliyorum. 15 gün önce buraya geldim. Mahalleye geldiğimde HES kodumu sorguladılar. Ateşimi ölçtüler. Ondan sonra köye girebildim. Bir sıkıntı da yaşamadık Allah’a şükür” diye konuştu.

KADINLAR MASKESİ OLMASA BİLE EŞARBIYLA KENDİNİ KORUYOR’
Şahinkaya Mahallesi Muhtarı Turan Çelik(50) ise korona virüs başlayalı mahallelerinde vaka görülmediğini ifade ederek, “Mahallemiz kırsal bölge. Doğanın, açık alanın etkisi de olabilir. Komşularımızın, herkesin birbirine dikkat etmesinden dolayı da oluyor. Hafta sonları gelenler gidenler oluyor. Herkes kendi evine gidiyor. Yazları doğru mahallenin nüfusu 200’lere yanaşıyor. Bazı günler camiden anons yapıyoruz. İmamımız olsa her gün anons yaparız. Maske takmaya dikkat ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çocukların sokakta oynarken maske taktığı Gökalan ve Şahinkaya Mahallelerinde tedbirler alınmaya devam ediliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.