Dolar 32,2711
Euro 34,6754
Altın 2.393,76
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 20°C

‘DEĞİŞİM’ ZAMANI!

Atakum Belediyesi, ‘Köy Tasarım Rehberi’ projesi ile kent içinde kalmış eski köy merkezlerinin doğal haliyle korunmasına yönelik çalışma yaparak 3 mahalleye yönelik proje hazırladı

‘DEĞİŞİM’ ZAMANI!
REKLAM ALANI
15 Ekim 2021 18:46

Atakum Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü tarafından kent içinde kalmış eski köy merkezlerinin doğal haliyle korunmasına yönelik çalışma yaparak Çobanlı, Çobanözü ve Balaç Mahallelerine yönelik proje hazırlandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ile Plan Proje Müdür Vekili Hrt. Müh. Osman İnan’ın katılımıyla Balaç Mahallesi Muhtarlık binasında planlama çalışmaları hakkında mahalle sakinleriyle karşılıklı bilgi alışverişinde bulunarak interaktif bir toplantı gerçekleştirildi.

EVLER YIKILMAYACAK, KORUNACAK
Hızla gelişen Atakum ilçesinin çeperlerinde yer alan eski köy merkezlerinin etrafında oluşan yapılaşma baskısı nedeniyle yoğun taşıt trafiğine maruz kalması, yürürlükte olan imar planına göre imar uygulaması yapılması durumunda birçok evin yıkılmak zorunda olması ve imar planı uygulanamadığı için bölgede yaşayan insanların altyapı hizmetlerine erişememesi gibi sorunlara çözüm üretmek için başlatılan çalışma kapsamında eski köy merkezlerinde kalan hiçbir evin yıkılmadan olduğu gibi korunarak altyapı hizmetlerinden faydalanabileceği şekilde imar planı düzenlemesi gerçekleştirildi.

KÖY KÜLTÜRÜ YAŞATILACAK
Yapılan çalışma ile eski köy merkezlerine dışarıdan araç giriş çıkışını azaltmak için taşıt yolları mevcut köy dokusunun etrafından dolaşacak şekilde planlandı ve köy girişlerinde otopark alanları üretildi. Eski köy merkezleri yüksek katlı yapılaşan bölgelerden ayrıştırılarak kendi yaya erişim mesafesi içerisinde köy dokusu korunacak şekilde planlandı. Balaç, Çobanlı ve Çobanözü Mahallelerinde bu planlama ile hızla gelişen Atakum’un kent dokusu içerisinde doğal yaşam alanlarını kaybetmeden gelecekte köy kültürünün yaşatılabileceği yatay mimaride ticaret, turizm, konut kullanım alanları oluşturulacak.

VATANDAŞLARLA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI: Belediye Başkanı Cemil Deveci, Balaç Mahallesi’ndeki muhtarlık binasında düzenlenen bilgilendirme toplantısında mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Başkan Deveci. yeni imar planı ile altyapı başta olmak üzere bir çok alanda hizmetlerin daha kolay sağlanacağını söyledi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.