Dolar 32,5921
Euro 34,8652
Altın 2.502,81
BİST 9.684,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Demirtaş, Sokak hayvanlarının beslenmeleri için vatandaşa seslendi “Bir kapta sizden olsun”

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Belediye olarak ilçemizdeki sokak hayvanları için düzenli olarak besleme çalışması yaptığını, İlkadım da bu zor günlerde imkân dahilinde herkesin kapılarının önlerine mama ve su bırakmalarını istedi.

Demirtaş, Sokak hayvanlarının beslenmeleri için vatandaşa seslendi  “Bir kapta sizden olsun”
REKLAM ALANI
6 Mayıs 2020 14:19

İlkadım Belediyesi, corona virüsle mücadele kapsamında insanların evde olması sebebiyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını düzenli olarak beslemeye devam ediyor. Ekipler, merkez mahallelerin yanı sıra kırsal alanlardaki canlar için besleme gerçekleştiriyor.
İlkadım Belediyesi, corona virüse karşı etkin mücadelesini sürdürürken bir yandan da sokakta yiyecek bulmakta güçlük çeken sahipsiz hayvanlara yem bırakma çalışmalarını ilave tedbirlerle sürdürüyor. Korona virüs ile Mücadele Eylem Planı kapsamında kafe ve restoranların kapanması, vatandaşların büyük bir bölümünün de evlerinden çıkmaması ile birlikte İlkadım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinin yanı sıra kırsal alanlarda da besleme çalışmalarına hız verdi. Ekipler, ilçenin kırsal alanlarına ve kent merkezindeki parklara kuru mamalar bırakarak, sokak hayvanlarının imdadına yetişiyor.

“DEMİRTAŞ; HER CANLININ YAŞAMA HAKKI VAR”
Her canlının yaşam hakkı olduğuna işaret eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; Vatandaşlardan da zorunda olmadıkça sokağa çıkmamalarını istedi. Sokak hayvanları için her duyarlı vatandaşın kapısının önüne su ve kuru mama çağrısında bulunan Başkan Demirtaş,Sağlık İşleri Müdürlüğümüz, sokak hayvanlarımızla ilgili önemli çalışmalar yapıyor. Onların sadece beslenmeleriyle ilgili değil, bakım ve tedavileriyle ilgili de ciddi işler başarıyorlar. Sokak hayvanlarımızın yaşam hakkına hep birlikte saygı duymalıyız.” diye konuştu.

“CAN DOSTLARIMIZ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”
Özellikle orman içlerinde şehrimizde yüzlerce sokak hayvanını yaşadığı dile getiren Veteriner İşleri Müdürü Onur Akça;” Bu süreçte de daha önce olduğu gibi beslenmelerine katkı sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak korona virüs tedbirleri çerçevesinde halkımızın bir araya sıklıkla geldiği parklar ve yeşil alanlarda açık alanlarda vatandaşlar buralara gelemiyor ve hayvanlar beslenemiyor. Sadece ilkadım ilçemizde değil kırsal mahallelerimize de yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımıza mama ve yiyecek bırakıyoruz. Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın, bu zor günlerde aç ve susuz kalmamaları için tüm halkımızın duyarlı olması gerekiyor. Sahipsiz, sevimli dostlarımızın belirli periyodlarla beslemeye ve mama desteğine devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.