Dolar 32,5653
Euro 34,9616
Altın 2.447,40
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘DERHAL GERİ ÇEKİLSİN!..’

Samsun’da KESK, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatan tezkerenin iptal edilmesi çağrısında bulundu

‘DERHAL GERİ ÇEKİLSİN!..’
REKLAM ALANI
26 Ekim 2021 17:46

Samsun’da, Kamu Emekçileri Konfederasyonu(KESK), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl daha uzatan tezkereye tepki göstererek, “Tezkere derhal iptal edilsin” çağrısında bulundu.

‘TEZKERE, SADECE AKP ÇIKARINADIR’
Konuyla ilgili hazırlanana basın bildirisini kamuoyuna açıklayan Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şube Başkanı KESK Dönem Sözcüsü Yılmaz Tuluk, özetle şu görüşlere yer verdi:

“İç ve dış politikada yaşanan gelişmeler, ekonomik krizde dibe doğru gidişin, döviz kurundaki rekor üstüne rekor yükselişlerin ve zam fırtınasının yaşandığı bir ortamda TBMM’de görüşülmekte olan Suriye, Irak tezkerelerine hangi gerekçe ile olursa olsun ‘evet”’ demek AKP’nin ekonomik krize de neden olan savaş politikalarına ve sonuçlarına da onay vermek anlamına gelecektir.
‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi ile temelden çelişen bu tür tezkerelerin ülkemizin değil AKP’nin çıkar ve amaçlarına hizmet ettiği açıktır.

KAYNAKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ HEBA EDİLİYOR

Çok basit bir soru soruyoruz, bugüne kadar Suriye, Irak, Libya başta olmak üzere TBMM’den geçirilen onlarca tezkerenin ülkeye, emekçilere ne gibi bir katkısı ya da hangi derdimize deva olmuştur?
Kalıcı bir çözüm üretmediği gibi aksine yeni sorunları da beraberinde getirmiş, yaşamakta olduğumuz siyasi ve ekonomik krizlere koca koca odunlar taşımıştır.
Asker gönderilen her yerde ödenen can ve milyar dolarlık ekonomik kaybın yanı sıra saplanan bataklıkta kaynaklarımız, gençlerimizin gelecekleri her gün biraz daha heba edilmektedir.

SAVAŞ POLİTİKALARININ HİÇBİR YARARI YOK
Emekçiler açlık sınırında yaşam mücadelesi verirken, emekliler, esnaf, köylüler, gençler işsizlik ve yoksullukla boğuşurken ülke kaynaklarını bu tür operasyonlara, askeri maceralara akıtmak kabul edilemez. AKP’nin iç siyasette milliyetçilik üzerinden iktidarının ömrünü bir gün bile olsa daha fazla uzatma amacına hizmet eden bu tür girişimlerin ülkemizi daha fazla çıkmaza sürüklemesi yabana atılacak bir olasılık değildir.
Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar yaratan, halkları birbirine düşman eden AKP’nin savaş politikalarının, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur.

İHTİYACIMIZ TEZKERE DEĞİL BARIŞTIR

KESK olarak, hangi amaçla olursa olsun başka bir ülkeye yönelik her türlü askeri ya da siyasi müdahalenin karşısında olduğumuzu geçmişten bu yana sürekli ifade ettik, bir kez daha ediyoruz; ülkemizin, emekçilerin ihtiyacı yeni tezkereler değil, hızla barışı ve demokrasiyi tesis edecek adımların atılmasıdır.
Bu çerçevede; barış, demokrasi ve halkların kardeşliğinden yana olan tüm kesimleri Suriye, Irak teskerelerine ‘hayır’ demeye ve barıştan, demokrasiden, halkların kardeşliğinden ve emekçilerin birliğinden yana tutum almaya çağırıyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.