Dolar 32,5309
Euro 34,9239
Altın 2.438,07
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

DEV YATIRIM!

Türkiye’nin ihracat devi şirketleri bünyesinde barındıran Hayat Holding, Samsun’un Terme İlçesi’ndeki Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi tesisinde 450 milyon liralık yatırıma hazırlanıyor

DEV YATIRIM!
REKLAM ALANI
15 Haziran 2021 17:20

Hayat Holding, başta Türkiye olmak üzere Orta Doğu, Afrika ve Asya’daki ülkelerde toplamda 1,1 milyar dolarlık yatırım yapacağını açıkladı. Hayat Holding, bugün 41 şirketi, 17 bini aşkın çalışanı, 12 ülkeye yayılmış 36 üretim tesisi ve 100’ü aşkın ülkeye yaptığı ihracatla, ürünlerini dünya çapında milyonlarca tüketiciyle buluşturuyor.

AVNİ KIĞILI’DAN AÇIKLAMA
Temeli 1937 yılına uzanan Hayat Holding, 84 yıllık büyüme yolculuğunu globalleşmeye odaklanan bir vizyonla genişletiyor. Bu kapsamda, bünyesindeki Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi’ne ait Samsun’un Terme İlçesi’ndeki Yonga Levha Tesisi, 450 milyon liralık bir yatırımla yenilenecek. Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, salgın koşullarına rağmen, hem Türkiye hem de dünyadaki yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Yeni çehremizle yatırımlarımızı tam gaz sürdüreceğiz. Salgının başlangıcından bu yana, 1,1 milyar dolar yatırım kararı aldık. Tüm kısıtlamalara, kapanmalara ve seyahat zorluklarına rağmen 2020’nin ilk çeyreğinden bu yana ilk 400 milyon dolarlık yatırımımızı başarıyla tamamladık. 700 milyon dolarlık yatırımlarımız için de düğmeye bastık. Bu süreçte, Hayat Kimya ile Mersin’de yeni bir temizlik kağıdı üretim tesisi, Kastamonu Entegre ile Samsun’da yonga levha ve Balıkesir’de MDF tesisi kuruyoruz. Geçen yıl ülkemizde oluşan acil ihtiyaca cevap verebilmek için Kocaeli üretim kampüsümüz içinde cerrahi maske fabrikası kurduk. Böylece bizim açımızdan yeni bir kategoriye de yatırım yapmış olduk. Yurt dışına baktığımızda da Mısır’da non-woven, Cezayir ve Rusya’da kağıt ve yine Rusya’da yonga levha tesislerimizi kuracağız. Rusya’da var olan kağıt fabrikamıza ek olarak devreye alacağımız yeni tesisimizle bu ülkedeki en büyük temizlik kağıdı üreticisi olmayı sürdüreceğiz.”

İLK MÜJDEYİ CEO VERMİŞTİ
Geçen yıl temmuz ayında Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, Samsun’a 450 milyon TL’lik yeni yatırım kararı aldıklarını açıklamış, “Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte Kastamonu Entegre’nin Samsun Yonga Levha Tesisi’nin yıllık üretim kapasitesi yaklaşık 2.5 kat artacak. Bu sene başlayan yatırım çalışmalarımızın 2021 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor” demişti.

SAMSUN TESİSİNDE KAPASİTE
VE İSTİHDAM ARTIRIMI
Haluk Yıldız, yeni yatırım kararlarıyla ilgili olarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kapasite artırımına yönelik yapılan yeni yatırımla Samsun’daki mevcut tesisin tümü yenilenerek kontinü tesise dönüştürülecek. Yatırımla ilave 100 kişiye daha iş imkanı sağlayarak tesis genelinde toplam 300 kişi istihdam etmiş olacağız. Yıllık 200 bin metreküp üretim yapan Samsun Yonga Levha Tesisimizin kapasitesi, yatırımın tamamlanmasının ardından 500 bin metreküp seviyesine çıkacak. Böylece Kastamonu Entegre’nin yıllık toplam üretim kapasitesi de 6 milyon metreküpe ulaşmış olacak.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.