Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

‘DEV YIKIM’DA SONA DOĞRU!

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Anakent İş Merkezi’nin yıkım çalışmalarında sona gelindi

‘DEV YIKIM’DA SONA DOĞRU!
REKLAM ALANI
13 Ocak 2023 16:51

Samsun‘da İlkadım İlçesi Bankalar Caddesi ile Kuyumcular Çarşısı arasında bulunan Anakent İş Merkezi, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılıyor. Binanın tamamına yakını yıkılırken, sona gelinen yıkımın tamamlanması için birçok iş makinası ve hafriyat kamyonu aynı anda çalışıyor. Yıkım işleminde sona gelinmesinden hem vatandaşlar hem de çevre esnafı memnuniyet duydu.

'DEV YIKIM'DA SONA DOĞRU!

‘YIKILMASI LAZIMDI, İYİ OLDU’
Yıkılan iş merkezinin son yıllarda işlevsiz bir şekilde yer işgal ettiğini ifade eden İbrahim Erdoğdu, “Buradaki eski binanın zaten yıkılması gerekiyordu. Yapılırken de mahsurluydu. Bina, yıkılmadan önce atıl vaziyette duruyordu. Binanın yıkıldığına sevindik” dedi.

'DEV YIKIM'DA SONA DOĞRU!

‘BOŞ DURAN, LÜZUMSUZ BİR BİNAYDI’
Anakent İş Merkezi’nin boş yere kocaman bir alan kapladığını belirten esnaf İsmail Gül, “Gerçekten boş duran lüzumsuz bir binaydı. İşe yaramayan binanın yıkılmasına sevindik. Yıkım sürecinde çevre esnafı biraz zorluk çekti. Yıkımın tamamlanmasına çok az kalmış. Buranın yerine daha iyi bir şey yapılacağını ümit ediyoruz” diye konuştu.

YERALTI OTOPARKI VE MEYDAN
Yıkılan alanın altına 3 katlı konvansiyonel 200 araç kapasitesine sahip otopark ile üst bölüme de tarihi dokuya uygun kafe ve meydan inşa edilecek. Samsun’a hem yeni bir otopark hem de yeni bir yaşam alanı kazandırmak için çalışmalarını sürdüren ekipler, 2 bin 652 metrekarelik bölgede yeni yaşam alanı oluşturacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi, tek projeyle hem bölgenin otopark sorununu çözmek hem de vatandaşlara nefes alabilecekleri yeni bir meydan yapmayı hedefliyor.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.