Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Dilinizin sağlığınız hakkında verdiği önemli ipuçları

Vücudumuz, sık sık bilmediğimiz sorunlar ve hastalıklar hakkında bize sinyaller gönderir. Aynı zamanda diliniz de sağlığınız hakkında birçok şey söyleyebilir… Dil üzerinde siyah veya kahverengi plaklar

Dilinizin sağlığınız hakkında verdiği önemli ipuçları
REKLAM ALANI
26 Kasım 2018 13:15

Dil üzerinde oluşan siyah veya kahverengi plaklar korkutucu gözükebilir. Fakat çoğunlukla çay, kahve veya sigara içtikten sonra görülür. Sonuç olarak da ağızda hoş olmayan bir koku yaratabilir.

Yapmanız gereken ilk şey, dişinizi fırçalarken fırçayı dilinize de sürmektir.

FAZLA BEYAZ GÖRÜNTÜ

Dilde oluşan beyaz plaklar, maya enfeksiyonu veya kandidiaz hastalığının belirtileri olabilir. Oluşma nedeni farklılık gösterebilir fakat genellikle: antibiyotik alımı, diyabet, zayıf bir bağışıklık sistemi veya yüksek tansiyondur.

ÇOK ÇİZGİLGİ DİL

Genelde dilde oluşan çatlaklar güvenlidir. Ancak dişlerinizi yeterince fırçalamıyorsanız, bir enfeksiyona yol açabilir. Dildeki bu çatlaklarda mantar enfeksiyonu oluşabilir. Bu da ağrı ve yanıklara neden olabilir.

Bu problem özel ilaçlarla çözülebilir.

DİL ÜZERİNDEKİ KÜÇÜK BEYAZ LEKELER

Bu lekeler, cildi tahriş eden bir şey olduğunu gösterebilir. Ancak çoğu zaman, sigara kullanan insanlarda vardır. Eğer geçmiyorsa doktora gitmeniz iyi olacaktır.

KIRMIZI LEKE VE KABARCIKLAR

Uzun süre yok olmayan kırmızı lekeler ve kabarcıklar gerçekten ciddi bir hastalığın belirtisi olabilir. Genellikle dil kanseriyle ilgili bir bağlantısı olabilir.

AĞRILI YARALAR

Bu problem çocuklarda yaygın görülen bir hastalık olan pamukçuğun belirtisidir. Ancak yetişkinlerin %20’si de buna sahiptir.

Yaralar, stres ve zayıf bağışıklık sisteminden kaynaklıdır. Genellikle 2 hafta içinde kaybolurlar. Geçmediği halde doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Ayrıca iyi dinlenmeli ve sağlığınıza dikkat etmelisiniz…

DİLİN YANMA HİSSİ

Menopoz sürecinde olan kadınlarda çok sık görülebilir. Özellikle menopoz başladıktan hemen sonra önemli hormonal değişikliklerden kaynaklanabilir. Eğer böyle bir sorun yaşıyorsanız doktora görünmelisiniz.

Bu problemin başka bir nedeni de yanlış diş macunu kullanımı olabilir.

DİLDE OLUŞAN ÇIKINTILAR

Bu fazla tehlikeli bir sıkıntı değildir. Acı yoksa, endişelenecek bir şey de yoktur.

REKLAM ALANI