Dolar 32,5188
Euro 34,8818
Altın 2.432,26
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

‘DİNDAR NESİL’ PROJESİ!

Samsun’da Canik Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ‘Anadolu Mektebi’ adıyla bir proje hayata geçiriyor. Projede öğrencilere, tamamına yakını İslamcı yazar ve şairlere ait 20 kitap okutulacak

‘DİNDAR NESİL’  PROJESİ!
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2022 10:00 | Son Güncellenme: 8 Mayıs 2022 21:36

Samsun‘un Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından , ilçedeki okullarda ‘Anadolu Mektebi‘ adıyla yeni bir proje hayata geçirildi. İlçedeki okullardan seçilecek 50 öğrenciye, çoğunluğu İslamcı yazar ve şairlere ait 20 kitap, ‘4 kalem tekniği’ adı verilen bir yöntemle okutulacak.

PROJENİN ADI: ANADOLU MEKTEBİ
Samsun’un AK Partili Canik Belediyesi ile Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile, öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla hayata geçirilen ‘4 Kalem Tekniği ile Kitap Okuma’ Projesi kapsamında öğrencilere okutulacak 20 eserin tamamı da İslamcı yazar ve şairlerden oluşturuldu. İmzalanan protokol kapsamında hayata geçirilecek projeye ise ‘Anadolu Mektebi’ adı verildi.

PROJE İÇİN 50 ÖĞRENCİ SEÇİLECEK
Öğretmenleri de ilçede görev yapan öğretmenler arasından ‘özel’ olarak seçilecek 50 öğrenciye Anadolu Mektebi’nde Sezai Karakoç, Cahit Zarioğlu, Rasim Özdenören, Mustafa Ktulu, İsmet Özel, Nurettin Topçu gibi İslamcı yazar ve şairlerin kitapları seçildi. Proje kapsamında Türk ve Dünya klasikleri ya da çağdaş Türk edebiyatına ilişkin tek bir yazar ya da şairin yer almaması dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE O KİTAPLAR…
‘İslami’ eserlerin ön plana çıkarıldığı Anadolu Mektebi’nde eğitim görecek 50 öğrenciye, ‘4 kalem tekniği’ ile okutulacak kitaplar şöyle:

Sezai Karakoç: İslam’ın Dirilişi
İnsanlığın Dirilişi, Diriliş Neslinin Amentüsü, Yitik Cennet

Cahit Zarifoğlu:Yaşamak

Rasim Özdenören: Gül Yetiştiren Adam
Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler

Mustafa Kutlu: Yoksulluk İçimizde,
Ya Tahammül Ya Sefer, Bu Böyledir,
Sır, Uzun Hikaye

İsmet Özel: Üç Zor Mesele

Roger Garaudy: İnsanlığın Medeniyet Destanı, İslam’ın Vadettikleri

Aliya İzzetbegoviç: Doğu ve Batı Arasında İslam

Nurettin Topçu: Marif Davamız

Necip Fazıl Kısakürek: İdeolocya Örgüsü

Cemil Meriç: Bu Ülke

Ahmet Hamdi Tanpınar: Beş Şehir

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.