Dolar 32,5866
Euro 34,8481
Altın 2.504,29
BİST 9.677,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

DİREKT UÇUŞLAR!

TÜRK Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, Samsun’dan Avusturya’nın başkenti Viyana’ya direkt sefer başlatıyor

DİREKT UÇUŞLAR!
REKLAM ALANI
15 Mart 2022 18:21

TÜRK Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu olan SunExpress, karonavirüs salgını ve seyahat kısıtlamalarına rağmen 2021 yılını 59 milyon Euro kar elde etti. Havayolu şirketinin CEO’su Max Kownatzki, söz konusu yılı yüzde 75 doluluk oranı ve 6 milyon yolcu ile kapattıklarını ifade ederek, 2022 yılında 25 yeni destinasyon ve ek 16 bin 250 seferle en geniş uçuş ağına ulaşacaklarını açıkladı.

SunExpress CEO’su Max Kownatzki ve Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan İstanbul Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında hem 2021 yılını değerlendirdi hem de 2022 yılı hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıda açıklamada bulunan CEO Kownatzki, Türkiye’nin seyahat etmek için en cazip destinasyonlardan biri olduğunu göstermek için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Kownatzki, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Luton Havalimanı’na yaptıkları uçuşların yanı sıra bu yıl Birleşik Krallık’ta beş yeni noktaya ilk kez uçuş yapacaklarını söyledi.

2022 YILINDA 25 YENİ ROTA
Geçen yılı salgına rağmen 59 milyon avroluk karla kapattıklarının ifade eden CEO Kownatzki, 2021’de yüzde 75 doluluk oranıyla 6 milyon yolcu taşıdıklarını ifade ederek, “2021 yılı bizim için çok iyi geçti. 8 milyon koltuk sayısına ulaştık. Şu anda Antalya’dan 50, İzmir’den 35 noktaya uçuyoruz. 2022 yaz sezonunda ise 25 yeni rota ve ek 16 bin seferle tarihimizdeki en geniş uçuş ağına ulaşacağız. Havayolu şirketi olarak Türkiye’den 30 ülkedeki 175’ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunuyoruz. Tüm Türkiye’ye en fazla turist getiren bir numaralı turist hava yolu olma hedefimize doğru adım adım ilerliyoruz. Zengin tarihi ve kültürü, eşsiz mutfağı ve aynı anda farklı iklim koşullarıyla ziyaretçilerine sınırsız alternatif sağlayan Türkiye’nin sadece yazın değil her mevsim sunacağı çok şey var. Turizmi deniz tatilinin ötesine taşıyarak Türkiye’yi yılın her döneminde ziyaret edilen bir ülke haline getirmek adına canla başla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SAMSUN’DAN DİREKT SEFER
SunExpress’in Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından yeni eklenen 20 destinasyonla birlikte 52 noktaya 33 bin uçuş gerçekleştireceğini dile getiren Kownatzki açıklamasına şöyle devam etti:

“2022 yazında, geçen yıla kıyasla 1 bin 250 adet daha fazla uçuşla 14 Anadolu kentinden Avrupa’nın 18 şehrine direkt tarifeli seferler sunacağız. Anadolu-Avrupa uçuş ağına eklenen 5 yeni dış hat rotasını Ankara-Kopenhag, Samsun-Viyana, Zonguldak-Dortmund, Ordu-Düsseldorf ve Kayseri-Viyana oluşturuyor. Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımızı memleketleri ve sevdikleriyle buluşturmaya devam ediyoruz. 2022’de de Anadolu kentlerinin yerel turizmine ve ekonomisine destek olmaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.