Dolar 32,3745
Euro 35,0121
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“Diyanet subliminal mesaj veriyor”

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, 15 Aralık 2017 tarihli Cuma hutbesinde gıybet konusu işlenirken, vatandaşa subliminal mesaj verildiğini savundu

“Diyanet subliminal mesaj veriyor”
REKLAM ALANI
19 Aralık 2017 21:03

“GÖRMEZDEN GELEMEYİZ”

Diyanetin yayınladığı cuma hutbesinde, ‘kitle iletişim araçları ve sosyal medyada çoğu zaman dedikodu, yalan, iftira gibi çirkin sözler, ilgi ve merak uyandıracak şekilde sunulabilmektedir.’ şeklinde ifadeler yer aldığını belirten Tufan Akcagöz, “Cuma hutbesinde gıybet konusu işlenirken birden konunun ‘iftira ve yalan haber’ zeminine sürüklenmesi ister istemez şüphe uyandırıyor. İftira ve yalan haberden en çok muzdarip olan parti belki de biziz. Ancak burada farklı bir niyet seziyoruz. Acaba diyanet, subliminal bir mesaj mı vermek istiyor? Bunu anlamak istiyoruz. Kamuoyu biliyor ki, hükümet ve Cumhurbaşkanı aleyhine onlarca belge havada uçuşuyor. Bu belgelerin, henüz basına ve kamuoyuna duyurulduğu esnada bilinçli olarak yandaş televizyon kanalları tarafından yalanlandığına şahit olduk. Amerika’da Türkiye aleyhine bir dava devam ediyor. Bununla ilgili de bir çok haber medyada yer alıyor. Ortaya çıkan gerçekler, görmezden gelinemeyecek kadar büyük. İftira varsa, bunu savunacak değiliz ama vatandaşın haber alma hürriyeti kapsamında yayınlanan haberlerin de sanki iftira imiş gibi yansıtıldığını görüyoruz. Peşine Diyanet’in bu hutbeleri ortaya çıkınca, insanın aklına kamuoyu özellikle kontrol altına alınmak isteniyor ve bu yönde bir algı yaratılmak isteniyor düşüncesinden başka şey gelmiyor.” dedi.
HAKARET SUÇU

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, zaman zaman günlük siyasete girdiğini ifade eden Akcagöz, “Bana göre Diyanet’in daha çok, şayet siyasete dokunacaksa, hakim siyaset anlayışına yönelik hatırlatmalarda bulunması gerekir. Diyanet mesela, kimi siyasetçilere güzel ahlakla ilgili telkinlerde bulunabilir. Onlar kendisini biliyor. Daha geçen gün Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na hitaben ‘man kafa’ ifadesini kullanıldı. Bunu diyen kişi, suç işlemiş oldu. Bu bir hakaret suçu. Diyanet, bırakın Müslümanlar arasında olmayı, herhangi iki insan arasında da yaşansa, bu tarz ifadeleri İslami değerler ve güzel ahlak noktasında ele alsa da hepimiz bir öğrensek. ‘Sorumsuz ve şuursuzca yayınlanan asılsız haber ve yorum’ başlığı altında hükümet destekçiliğine soyunan Diyanet, mesela bu Cuma ‘güzel ahlak’ konulu bir hutbe versin. Bence daha yararlı olacaktır.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.