Dolar 38,8549
Euro 43,6603
Altın 4.015,92
BİST 9.668,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 26°C
Per 28°C
Cum 28°C

Dolandırılıcılığa 4 tutuklama

497 bin liralık dolandırıcılık yapan 4 şüpheli tutuklandı

Dolandırılıcılığa 4 tutuklama
11 Nisan 2019 18:46

Muğla’da emekli iki öğretmen kız kardeş ile birlikte dört kişiyi 497 bin TL dolandıran 4 şüpheliden ikisi Muğla’da, ikisi de Samsun’da çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, 83 yaşındaki emekli öğretmen Ö.B. ve 95 yaşındaki ablası G.B., 180 bin lira para ve yaklaşık 300 bin lira değerinde ziynet eşyasını aynı gün içerisinde 3 farklı zamanda dolandırıldı. Ayrıca O.E. ve A.E. isimli vatandaşların da 17 bin TL dolandırılması olayları ile ilgili olarak Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile soruşturma başlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirilen dolandırıcılık olaylarının aynı zamanda ve aynı yöntemle olduğunu tespit etti ve dolandırıcıların aynı kişiler olabileceğini değerlendi. Asayiş Şube Müdürlüğünde dolandırıcıların yakalanması için oluşturulan özel ekip çok sayıda güvenlik kamerasını incelemeye aldı. Yapılan titiz çalışmalar sonucu olayın faillerinin Y.A., U.S., M.S. ve H.K.i olduğu tespit edildi. Y.A. isimli şüpheli, emekli öğretmen kız kardeşleri dolandırmak için tekrar irtibata geçmesi üzerine alınan tedbirler sonrası Muğla merkezde, H.K. ise Fethiye’de yakalandı.

Yürütülen soruşturmada dolandırıcılık olayına adı karışan ve Samsun’a gittikleri tespit edilen U.S.ve M.S. isimli şahıslar Muğla Asayiş Şubesinin özel sivil ekipleri tarafından Samsun’da kaldıkları otelde yakalanarak Samsun Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Şüphelilerden H.K. ve Y. A. isimli şahıslar Muğla’da, U.S. ve M.S. ise Samsun’da çıkartıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.