Dolar 32,5804
Euro 35,0490
Altın 2.458,51
BİST 9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

‘Dul ve yetim aylığı alanlara hisseleri oranında ödemeleri yapılıyor’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin eksik yatırıldığı iddiasına ilişkin “Bayram ikramiyesi ödemesinde de ilk gündem itibaren şunu ifade ettik, hisseleri oranında dul ve yetim aylığı alanlar ki bu emekli maaşı değildir, tekrar bunun altını çizmek istiyorum. Dul ve yetim aylığı alanlara ilgili kanundaki hisseleri oranında ödemelerini gerçekleştireceğiz.” dedi

‘Dul ve yetim aylığı alanlara hisseleri oranında ödemeleri  yapılıyor’
REKLAM ALANI
10 Haziran 2018 17:00

Bakan Sarıeroğlu, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı  tamamlanan Osmaniye Gümrük Müdürlüğü hizmet binası açılış töreninde yaptığı  konuşmada, ticari hayattaki gelişmenin, toplumun tüm kesimlerine yansıyacağına  inandıklarını söyledi.

Bu bağlamda 16 sene içinde ticari hayatın gelişmesi adına birçok  değişikliği ortaya koyduklarının altını çizen Sarıeroğlu, “Başta Türk Ticaret  Kanunu olmak üzere şirket kurmanın kolaylaştırılması, merkezi sicil kayıt  sisteminin hayata geçirilmesi, karekodlu çek sistemiyle çek sisteminin daha  güvenli hale getirilmesi, ithalat ve ihracatımızın güvenliğini sağlayan  firmaların daha kolay ticaret yapmalarını sağlayan adımların atılması, elektronik  ticarete getirdiğimiz kriterler ve transit geçiş sistemine dahil olmamız önemli  adımlardır. Ticaret yapan firmalarımızın rahatlaması, gelecekle alakalı  planlamalarını daha kolay yapabilmelerini sağlama adına hem mevzuat hem uygulama  alanında önemli adımları hayata geçirmiş bulunuyoruz.” diye konuştu.

Dul ve yetimlere hisseleri oranında ödeme

Son günlerde bazı cumhurbaşkanı adaylarının emeklilere ödenmeye  başlanan bayram ikramiyeleri üzerinden algı operasyonu yapmaya çalıştığına ve  yanlış söylemler içinde olduklarına işaret eden Sarıeroğlu, “Bununla ilgili de  bir sürü bilgi kirliliği ve algı operasyonları gerçekleştiriliyor. Şu anda  emeklilerimizin tamamına net olarak bin lira ikramiye ödemesi gerçekleştirilmiş  durumda. Dosya bazlı yaptığımız bir düzenleme bu. Bu dosya bazında her dosyanın  bin lira olduğunu belirtmişiz. Burada herkese bin lira yatmış durumda.” diye  konuştu.

Bakan Sarıeroğlu, ölüm aylığı ödemesi de gerçekleştirdiklerini  aktararak konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ölüm aylığı bağlarken de dosya bazlı bir çalışma vardır. Kişinin  maaşı esastır. Bu maaş üzerinde eşine yüzde 50 oranında, anne ve babasına yüzde  25 oranında çocukları varsa yüzde 25 oranında bu ölüm aylığının dağıtımı söz  konusudur. Bunların tamamı Sosyal Güvenlik mevzuatımızda ilgili maddede açıkça  yazılmıştır. Bu bayram ikramiyesi ödemesinde de ilk gündem itibaren şunu ifade  ettik, hisseleri oranında dul ve yetim aylığı alanlar ki bu emekli maaşı  değildir. Tekrar bunun altını çizmek istiyorum. Dul ve yetim aylığı alanlar  ilgili kanundaki hisseleri oranında ödemelerini gerçekleştireceğiz. Yine iş  kazasına maruz kalan kardeşlerimizin de bu kazalardaki almış oldukları mağduriyet  derecesiyle orantılı olarak bu ödemelerin yapılacağını söylemiştik. Yapılan algı  çalışmasını kınadığımı özellikle belirmek istiyorum.”

Osmaniye Gümrük Müdürlüğü hizmet binası, Bakan Sarıeroğlu ve protokol  üyelerinin kurdele kesmesiyle hizmete açıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.