Dolar 32,3578
Euro 35,0024
Altın 2.326,06
BİST 9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Dünya Temizlik Günü’nde anlamlı etkinlik CANİKLİ GÖNÜLLÜLER İŞBAŞINDA!

Samsun’un Canik İlçesi’nde belediye, 21 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi

Dünya Temizlik Günü’nde anlamlı etkinlik  CANİKLİ GÖNÜLLÜLER İŞBAŞINDA!
REKLAM ALANI
21 Eylül 2020 17:40

Tüm dünyada bir temizlik hareketi olarak başlatılan 21 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Canik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde gönüllü temizlik seferberliği başlattı.

İLÇE GENELİNDE GÖNÜLLÜ HAREKETİ
‘Atmadan önce bir düşün, geleceğindir senin çöpün’ sloganı ile başta Yılanlı Dere mevkii olmak üzere ilçe genelinde başlatılan temizlik seferberliği için tüm iletişim kanallarından çağrıda bulunularak gönüllü katılımcılara ulaşıldı.

‘SOKAĞIM EVİM KADAR TEMİZ’
Asıl amaçlarının ‘çöp körlüğü’ yaşayan insanları harekete geçirerek farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik Belediyesi olarak yaklaşık 1 yıl önce hayata geçirdiğimiz ‘Sokağım Evim Kadar Temiz Olsun’ projesiyle aslında bu etkinliği yıl boyu yaparak vatandaşlarımızda bir farkındalık ve bilinç oluşturduk. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en önemli miraslardan bir tanesi de temiz çevredir. Temiz çevre beraberinde temiz toplumu da getiriyor. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

ESTONYA’DAN YAYILAN HAREKET
2008 yılında Estonya’da ortaya çıkan ve 50 bin kişinin aynı anda bir araya gelerek ülkenin 10 bin ton çöpünü 5 saat içerisinde temizlemesiyle birlikte etki alanını hızla genişleterek ‘tek günde temizlik modeli’ ile diğer ülkelerde de uygulanmaya başlanan Dünya Temizlik Günü etkinlikleri ülkemizde de farkındalık etkinlikleri şeklinde gerçekleştiriliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.