Dolar 32,4676
Euro 34,7142
Altın 2.435,69
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

DÜNYANIN RENKLERİ SAMSUN OMÜ’de!

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-TÜRKÇE), düzenlediği tanışma etkinliğinde Türkçe öğrenen uluslararası öğrencilerini bir araya getirdi

DÜNYANIN RENKLERİ SAMSUN OMÜ’de!
REKLAM ALANI
6 Aralık 2022 19:26

Samsun’da OMÜ-TÜRKÇE’nin bahçesindeki tanışma etkinliğinde farklı coğrafyalardan OMÜ’ye gelen uluslararası öğrenciler birbirleriyle tanışıp kaynaşırken başlangıç seviyesindeki Türkçe bilgileriyle de pratik yaptı.

DÜNYANIN RENKLERİ  SAMSUN OMÜ'de!

PROF. Dr. ŞİŞMAN: KIVANÇLIYIZ
Tanışma etkinliğinde öğrencilere hitap eden OMÜ-TÜRKÇE Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, uluslararası öğrencilerin Türkçeyi layıkıyla öğreneceklerine inandıklarını belirterek, “OMÜ’yü tercih ettiğiniz için kıvançlıyız. Bizler de Türkçemizin inceliklerini sizlere aktarmak için elimizden geleni yapacağız. Bunun için Türkçe öğretimini sosyal ve kültürel faaliyetlerle de zenginleştirmeyi planlıyoruz. Yaşadığınız problemlerde her zaman yanınızda olacağız. Tekrar Samsun’a ve Üniversitemize hoş geldiniz” dedi.

DÜNYANIN RENKLERİ  SAMSUN OMÜ'de!

50 ÜLKEDEN 400 ÖĞRENCİ
2013 yılından beri faaliyet gösteren ve 23’ü akademik, 5’i idari personel olmak üzere 28 kişilik eğitim kadrosuyla hizmet veren OMÜ-TÜRKÇE’de şu an itibarıyla Balkanlar’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya, Orta Asya’dan Latin Amerika’ya kadar 50 farklı ülkeden yaklaşık 400 uluslararası öğrenci Türkçe öğrenmeye başladı.
Ayrıca bu yıl içerisinde OMÜ-TÜRKÇE’de ‘Yabancılara Türkçe Öğreticiliği Sertifika Programı’nın gerçekleştirilmesi ve çeşitli etkinliklerin düzenlenmesi planlanıyor. OMÜ-TÜRKÇE’de Türkçe kursları Avrupa Dil Portfolyosu’na uygun olarak A1, A2, B1, B2 ve C1 kurları şeklinde yaklaşık bin saat olarak verilmekte.

DÜNYANIN RENKLERİ  SAMSUN OMÜ'de!

3 BİN ULUSLARARASI ÖĞRENCİ
TÜRKÇE ÖĞRENDİ
Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin uluslararası öğrencinin Türkçe öğrendiği ve “Türkçe C1 Sertifikası” aldığı OMÜ-TÜRKÇE’de bu yıl hedefler büyük. 2022 – 2023 eğitim-öğretim yılında yaklaşık 500 öğrencinin kuruma kayıt yaptırması bekleniyor. Bu yıl 3 Ekim’de başlayan kurslar, 2023’ün Haziran ayında sona erecek.

DÜNYANIN RENKLERİ  SAMSUN OMÜ'de!

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.