Dolar 32,5215
Euro 34,7523
Altın 2.493,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

DUYGULANIM

DUYGULANIM
REKLAM ALANI
23 Ağustos 2022 10:00 | Son Güncellenme: 22 Ağustos 2022 17:29

UMUDUN TOHUMU

 

Önceki hafta küçük kızımın doğum günüydü. Her çocuk gibi kendi yavrumun da umut dolu bir geleceği olmasını beklememkaçınılmaz olsa gerek.

Tüm çocuklarımıza umut ettikleri sevgi ve başarı dolu bir gelecek dilerim.

Doğum günü kutlaması yaptığımız süreçte kimi yanımızda olan kimi olamayan onlarca insandan tebrik aldık. Her birine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

Şimdi diyeceksiniz ki, “eee, n’olmuş yani kızının doğum günüyse. Hepimizin evladı var ve hepimiz doğum günlerini kutluyoruz.”

Evet haklısınız. Çocuklarımızın varlığı hepimizin en büyük değeri. Ama bu doğum gününde sıra dışı bir şey oldu ve bu şey beni çok mutlu ettiği gibi çok da anlamlı geldi bana.

Telefonuma GSB ismi ile bir mesaj geldi. Mesajda kızımın ismi net şekilde yer alıyordu. Mesajı aynen iletiyorum;

Sevgili Didem Begüm, doğum günü tebrik kartınız için lütfen tıklayınız.

Mesajın altında da bir link. Tabii ben bu linki tıklamadan önce GSB açılımının ne olduğuna baktım. Bir bakarım ki, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait site. Linkte gsb.gov.tr olarak gelmiş.

Adrese baktım; bakanlığın sitesi. İyice merak ettim. Döndüm ve mesajı tıkladım.

Mesajdaki notu aynen iletiyorum;

Sevgili Didem Begüm,

Yaş almak kaçınılmaz ama büyümek isteğe bağlıdır.

Yeni yaşla birlikte gelen yeni umutların, yeni fırsatların ve yeni hayallerin peşinden giderken, içindeki çocuğa da kulak vermeyi asla ihmal etme.

Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir öncekinden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim.

Yüzünde her zaman gülümseme, hayatında başarılar daim olsun.

Doğum günün kutlu olsun.

Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu

T.C.Gençlik ve Spor Bakanı

Bu mesaj o kadar anlam içerikli ki…

Basit bir doğum günü kutlama mesajı değil.

Çocuklara, gençlere kendilerinin farkında olunduğunu ve önemli olduklarını hissettiren, ayrıca kurulan cümlelerle çocukların geleceğe umutla ve mutlu bakmalarını sağlayacak çok anlamlı bir mesaj.

Her ne kadar toplu mesajlara sıcak bakmasam da, bu mesaj beni çok etkiledi.

Tabii mesaj vermek yetmez, aynı oranda çocuklarımızın umut dolu bir geleceğe sahip olması için yapmamız gereken ayrı çalışmalar var. O madalyonun öbür tarafı.

Ben ince fikri ve naif yaklaşımından dolayı Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nu ve ekibini tebrik ediyor, teşekkür ediyorum.

Yaşamınızdan incelik eksik olmasın.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.