Dolar 32,3915
Euro 34,8162
Altın 2.400,35
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Ecrin, Milli Takım’da

Samsun’un Havza İlçesi, YAPBA Kadın Futbol Takımı’nda oynayan Ecrin Elmas Kurum’un U-15 Kız Milli Takım aday kadrosuna çağrılmasıyla büyük gurur yaşıyor

Ecrin, Milli Takım’da
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2022 15:03

Türkiye U-15 Kız Milli Takımı’nın 20-23 Ağustos 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapacağı seçme kampı aday kadrosuna Samsun İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarı(YABPA) Kadın Futbol takımından davet edilen Ecrin Elmas Kurum, Havza İlçesi’ne ve Samsun’a büyük gurur yaşattı.

BAŞKAN ÖZDEMİR: GURUR DUYDUK
Evrin Elmas’ı makamında ağırlayan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, genç sporcuya başarı diledi. Başkan Özdemir, “Kadın futbolunda son yıllarda yükselen bir trend var Milli Takım yetkililerimiz de Türkiye genelinde altyapı taraması yaparak genç kadro oluşturma sürecine girdi. Milli takımlar düzeyinde U15 altyapısı oyuncu seçme yetiştirme sürecinde de yeni yetenekler bu vesile ile tespit edilerek Milli takıma kazandırılıyor. Havza’dan daha önce bir çok erkek futbolcu kardeşimiz çıkmış, başarılı olmuşlardır. Şimdi ise Milli Takım‘a davet edilmiş bir de kız futbolcumuz oldu. Gurur duyduk” dedi.

AİLESİNDEN TAM DESTEK
Ecrin Elmas’ın babası Hamza Kurum ise, “Kızım Ecrin yürümeye başladığından bu güne futbol ile yatıp futbol ile kalkıyor. O futbola aşık bir kız çocuğu. Sokakta sürekli erkek arkadaşları ile sokak futbolu oynadı. Şimdi ise Samsun YABPA kadın futbol kulübünün futbolcusu. Haftanın 3 günü takım arkadaşı Nehir Sezer ile birlikte gidiş geliş yapıyorlar ama onlar hiç yorulmuyor. Ailesi olarak kızımız Ecrin’in sonuna kadar arkasındayız” diye konuştu.

BAŞKAN ALİ AKYÜZ’ÜN MUTLULUĞU
Samsun İlkadım Belediyesi YABPA Akademi Kulüp Başkanı Ali Akyüz ise yaptığı açıklamada, “Samsun’un tek kadın futbol takımı olan kulübümüz altyapısında Samsun ilçelerinden bir çok kızımız futbol oynamaktadır. Bunlardan ikisi de Nehir Sezer ve Ecrin Elmas Kurum. Havza ilçemizden takımımıza katılan Nehir yaklaşık 3 yıldır klübümüz altyapısında oynamaktadır ve şimdi de onun Havza’dan birlikte geldiği yakın arkadaşı Ecrin de Milli Takım’a çağrılarak bizlere büyük gurur yaşattı” dedi.

SIRADA NEHİR VAR: İlkadım YAPBA’nın 2 kadın futbolcusu, takımlarının da yıldızı. Antrenman ve maçlara Havza’dan birlikte gelen 2 yakın arkadaşdan Ecrin, Milli Takım yolcusu. Bu sene yaşı küçük olduğu için çağrılmayan Nehir’in de geleçek yıl Milli Takım kadrosunda yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

ECRİN: KALICI OLMAK İSTİYORUM
Milli Takım’a çağrılan Ecrin ise, “Kulübümü, antrenörlerimi, takım arkadaşlarımı çok seviyorum. Antrenman günlerini heyecanla bekliyorum. Hedefim Milli Takım’da kalıcı olmak. Uzun yıllar futbol oynamak istiyorum. Benimle yakından olarak ilgilenen kulüp başkanım Ali Akyüz ve çok değerli antrenörüm Hikmet Aktaş’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.