Dolar 32,5340
Euro 34,9280
Altın 2.439,99
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Eğitim Bir-Sen’den Kınama

Samsun’un Bafra ilçesinde bir okul müdürünün, Eğitim Bir-Sen’in sendikal faaliyetlerini engellemeye çalışmak istemesi iddiasına, Eğitim Bir-Sen Bafra temsilciliği tarafından kınama yayınlandı.

Eğitim Bir-Sen’den Kınama
REKLAM ALANI
11 Mart 2016 12:36

Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilcisi Hamdi Yıldız tarafından yayımlanan kınama şu şekilde:

Çok Kıymetli Eğitim Camiası ve Değerli Bafralı Hemşerilerimiz

Sendikalar toplumun bilinçlenmesinde,  meslek alanlarına göre çalışanların Özlük, Ekonomik ve Sosyal haklarının iyileştirilmesi anlamında önemli bir misyon yüklenmiş ve bunun gereğini yerine getiren kuruluşlardır. Bu anlamda sendikaların çalışmaları önemsenmiş faaliyetlerini gerçekleştirilmesi hususunda her dönemde kolaylıklar sağlanabilmesi için yasal düzenlemeler yapılmış genelgeler yayınlanmıştır. 08.03.2016 Salı günü şahit olduğumuz bir olay çalışanlarımız ve toplum için bu kadar önemli olan bu kuruluşlarımızın farkına varamayan, yasal dayanaklarının olduğunu bilmeyen bir okul müdürümüzün varlığını ortaya çıkarmıştır.

Eğitim Bir Sen Bafra Temsilciliği olarak Salı günü saat 12.00 da Sendikamızın tanıtımı üye çalışmaları kapsamında İsmail Ahıskalı Mesleki Eğitim Merkezine yapmış olduğumuz ziyaretimizin bitimine doğru kurum müdürü Ahmet Gençay’ın Müdür yardımcısı odasına gelerek sendikal çalışmalarımızı engelleyici sözler ve fillerde bulunmasını kınıyoruz. Meseleyi alanlara çarpıtarak anlatmasının işlemiş olduğu suçu örtmeyeceğini buradan paylaşıyoruz. Hiçbir sendika temsilcisi sendikal çalışmalarını yapmak için kurum müdüründen izin almak zorunda değildir. Asıl olan sendikal çalışmanın çalışanların mesaisini engellememesi, derse girecek öğretmenlerin dersten alıkoyulmamasıdır. Bu anlamda bizlerde, diğer sendikalarda gerekli hassasiyeti fazlası ile göstermektedir.

Sendikal çalışmaları engellemeye çalışan kişiler bu yaptıklarının karşılığının 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 118. Maddesi gereğince suç teşkil ettiğini bilmeleri gerekir.

Konu ile ilgili olarak Genel Merkezimiz tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.