Dolar 32,5180
Euro 34,7833
Altın 2.420,34
BİST 9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

EĞİTİM VE SPOR

EĞİTİM VE SPOR
REKLAM ALANI
20 Nisan 2022 22:20 | Son Güncellenme: 20 Nisan 2022 22:22

Eğitim ve Spor insanın yeteneklerini ortaya çıkaran, geliştiren, sağlığını, motivasyonu, verimliliğini ve potansiyelini en üst seviyeye çıkarmayıhedefleyen  disiplinlerdir.

Eğitimden sporu, spordan eğitimi ayırt edemezsiniz. Hayatın her aşamasında eğitim ve spor bilinçli veya bilinçsiz de birbirini tamamlar.

Eğitimdeki sporun gücünü ve etkisini doğru yönetebilirseniz başarı kaçınılmazdır. Çünkü sağlıklı bedenler ve zihinler ancak sporla mümkündür. Sosyalleşmeyi, disipline olmayı, moral ve motivasyonu, özgüveni artırmanın  en etkili yolu spordur.

Kurumsal aidiyeti artıran, toplumu bir hedefe odaklayan, bütünleştiren sportif faaliyetlerdir.

Eğitim ve spor ilişkisinin ülkesini ulusal ve uluslararası organizasyonda temsil edecek bireylerin, temsil kabiliyeti ve özgüveni yüksek nesiller olarak yetiştirilmesinde rolü son derece önemlidir.

Ülkemizdeki temel spor eğitimi eğitim sisteminde Beden Eğitimi ve spor dersleri  ileilkokul- ortaokul-lise düzeyinde verilmektedir. Ancak ders saatleri ve müfredatları bakımından Avrupa’daki ülkelerle kıyaslandığında yetersiz kalmaktadır.

Eğitim- spor ilişkisine bakıldığında önemli bir sorunda eğitim yöneticilerinin, öğretmenlerin ve velilerin spora bakış açılarıdır. Sporu eğitimin önünde gören bu anlayışla sağlıklı ve başarılı nesiller yetiştirmek mümkün değildir. Sporun faydasına inanan, bu konuda bilinçli, sporu ve sporcuyu teşvik eden yönetim anlayışı ancak eğitim-spor ilişkisinde başarıya ulaşılabilir.

Eğitim ve spor birbirinin alternatifi değildir. Özellikle velileri eğitim- spor çelişkisi içerisine düşürmeden, her ikisini bir arada başarılı bir şekilde yürütebilecekleri anlayışı ve sistemi hakim kılmak gerekir. Aksi takdirde çok yetenekli sporcuların eğitimsiz kalması veya akademik başarıyı yakalamış mutsuz bireylerle karşılaşmamız kaçınılmazdır.

Eğitim spor ilişkisinin başarılı yürütülmesinin önemli sonuçlarından birisi de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalabilmesidir.

Son yıllarda spor alanında yapılan yatırımlarla gerek ilimizde gerekse ülkemizde son derece modern spor tesislerine kavuştuk. Ancak bu tesislerin işletilmesi, öğrencilerle, okullarla ve kulüplerle buluşturulmasının önündeki bürokratik engeller ortadan kaldırılmalıdır. Örneğin az sayıda okul spor salonlarının ders saatleri dışında kulüpler tarafından kullanılması ivedilikle düzenlenmelidir.

Sporu sadece okullara ve kulüplerin inisiyatifine bırakmamalı, okul sporları kamu kaynaklarıdesteklenmeli  ve özellikle yerel yönetimler okul sporlarında daha aktif rol oynamalıdırlar.

Eğitim ve sporun ortak hedefi bedensel, zihinsel ve ruhsal açıdan sağlıklı nesiller yetiştirmek olduğuna göre kurumsal açıdan Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik- Spor Bakanlıklarıher yaş ve kategoride en üst düzeyde işbirliği ve uyum sergilemeli, kurumsal taassuptan uzak, en iyi hizmeti sunmalıdırlar…

‘’ Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.’’ M.Kemal ATATÜRK

Sağlıklı ve mutlu kalın…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.