Dolar 32,4740
Euro 34,7548
Altın 2.476,37
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
3 Mart 2023 08:00 | Son Güncellenme: 3 Mart 2023 14:47

                                                      DEPREM SONRASI EĞİTİM

Ülkemizde K. Maraş Pazarcık- Elbistan merkezli yaşanan büyük deprem felaketleri 11 ilimizi tarihimizin gördüğü en büyük yıkımlarla karşı karşıya bırakmıştır.

     Deprem, ülkemizde 50. bini aşkın can kaybına, 100 binleri aşan yaralıya ve milyonlarca insanın evsiz barksız kalmasına yol açmıştır.Sosyal, ekonomik, psikolojik vb. büyük kayıplara neden olmuştur.

Belki kaybettiklerimizi geri getiremeyeceğiz, ancak geri de kalanlara yeni hayatlar kurmak, onlara umut, gelecek vermeli, şehirlerin , insanlarınyeniden ayağa kalmasını sağlamalıyız.

Deprem sonrası yeni hayatları kurabilmek için eğitimi ve öğretimin süratle hayata geçirilmesi gerekir. Çocukların öğretmenlerin yeniden okullarına kavuşabilmesi için yıkılan okulların hızla yapılması, yapım süresince prefabrik okullarda eğitim ve öğretime başlanmalıdır.

Eğitim sadece depremi doğrudan vuran 11 ilimizi değil, tüm ülkemizi de her açıdan onlarca yıl geriye getirdi. Eğitimdeki bu kayıpları telafi etmek hiç de kolay olmayacak.

Uzun bir süre deprem bölgesindeki  öğrencilerin ve öğretmenlerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılanması, bölgeye tecrübeli , gönüllüeğitimcilerin gönderilmesi ve bölgeye özel , özendirici eğitim teşvikleri verilmelidir.

Bölgede ve tüm ülkede Psikolojik ve Rehberlik Danışmanlık hizmetlerinin etkin,  verimli ve sürekli verilebilmesi için tedbirler alınmalıdır.

Okulların her kademede süratle açılabilmesi, MEB Çalışma takviminde yapılacak düzenleme ile Nisan ayı ara tatilinin kaldırılarak, Haziran sonuna kadar eğitimim devamına karar verilmelidir.

Eğitim sadece depremin yaralarının sarılması, çocukların geleceğini inşaa edilmesi için bir süreç değildir. Bir daha bu felaketlerin yaşanmaması  için cehaletle savaşmanın da en etkili yoludur.

Depreme kuşağında ülkemizin dayanıklı binalar yapabilmesi, ilgili mevzuatlar ve uygulamaların istisnasız uygulanabilmesi, depremle yaşama eğitiminin her bireye kazandırılması,  depreme hazırlıklı devlet- millet bilinci için öncelikle nitelikli eğitim yoluyla ahlak ve vicdan sahibi, iyi insan iyi vatandaş yetiştirmekten geçmektedir.

‘’ Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır;  ya da esaret ve sefalete terk eder.’’

  1. M. Kemal Atatürk.

Sağlıklı, mutlu ve eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.